Degryse: “Dit gaat Vanhaezebrouck doen met Deschacht”

Degryse: “Dit gaat Vanhaezebrouck doen met Deschacht”
Vrijdag 30 maart 2018 - 10:43   I  

Hein Vanhaezebrouck stuurde Olivier Deschacht eerder dit seizoen naar de B-kern. Als de ervaren rot van Anderlecht nog enige hoop koesterde op een terugkeer in de eerste ploeg, dan ontneemt analist Marc Degryse hem die nu hélemaal.

"De keuze van Hein is gemaakt. Hij heeft aangegeven dat het moeilijk was om met 'Oli' op dezelfde manier verder te werken. Als een coach een maand geleden heeft gezegd dat een speler naar de B-kern moet, kan ik me niet indenken dat Deschacht nu in ere hersteld zal worden en als een lammetje in de kleedkamer zal zitten”, zegt Degryse in een gesprek met Het Laatste Nieuws over de situatie van de verdediger.

Nochtans begrijpt Jan Ceulemans nog steeds niet dat Vanhaezebrouck één van zijn meest ervaren spelers zomaar naar de beloften stuurde. “Dat Hein dan Deschacht naar de B-kern verwijst, daar kan ik niet bij. Ze kunnen hem nog goed gebruiken”, klinkt het in Het Nieuwsblad. Eddy Snelders gaat zelfs nog een stap verder: “Een onwaarschijnlijke blunder van Vanhaezebrouck", aldus de analist.

Deschacht is ondertussen 37 en na afloop van dit seizoen loopt zijn contract bij Anderlecht af. Op dit moment heeft het er alle schijn van dat de man die het meeste matchen ooit in de geschiedenis van paars-wit speelde straks langs een achterpoortje moet vertrekken en zijn carrière over is.

Poll: Verdient Deschacht een nieuwe kans?

TAGS  I  Deschacht  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   Degryse

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024