Ontploft de bom bij Standard door Preud'homme?

Ontploft de bom bij Standard door Preud'homme?
Vrijdag 30 maart 2018 - 16:20   I   door Fabian Morren

Standard maakt volop werk van de komst van Michel Preud'homme. Hij moet volgend seizoen de nieuwe coach worden. Dat betekent dat Ricardo Sa Pinto - ondanks de bekerwinst en het ticket voor Play-off 1 - aan de kant zal geschoven worden. Volgens Peter Vandenbempt heeft dat toch gevolgen voor de Rouches in PO1.

"Sa Pinto heeft zijn spelersgroep wedstrijdmentaliteit, collectiviteit en enthousiasme bijgebracht", aldus Vandenbempt tegenover Sporza. "Vanuit het oogpunt van de spelers is dat een heel goed huwelijk. Wat vinden zij daar eigenlijk van dat hun trainer daags na de bekerfinale een beetje in de wind gezet wordt? Hoe gaat Sa Pinto om met de wetenschap dat zijn voorzitter al sinds januari een andere trainer wil? Dat is toch onaangenaam om te werken."

"Samen met de eerste wedstrijden zal dat toch de sfeer bepalen waarin Standard kan werken. Sa Pinto en die spelers hebben heel het seizoen een soort cocon gecreëerd van “wij tegen de rest van de wereld, want iedereen is tegen ons”. Bij die iedereen kunnen ze nu de voorzitter eventueel bijzetten en zeggen: “wij zullen laten zien wat wij hier kunnen presteren”. De spelersgroep en de trainer kunnen zo samen bewijzen dat het verkeerd is om deze trainer af te serveren. Het is op zijn minst duidelijk dat het een vervelende situatie is."

Poll: Vind jij het een goeie zaak dat Sa Pinto vervangen wordt door Preud'homme?

TAGS  I  Standard  I   Preud'homme  I   Sa Pinto  I   shw

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022