Dejaegere hard voor Vanhaezebrouck: "Dat vergeet hij"

Dejaegere hard voor Vanhaezebrouck:
Zaterdag 31 maart 2018 - 07:42   I  

Brecht Dejaegere werkte járen aan een stuk samen met Hein Vanhaezebrouck. Eerst bij KV Kortrijk, later bij AA Gent. Toch voelt de middenvelder zich bevrijd sinds hij met Yves Vanderhaeghe samenwerkt.

“Hein en Yves hebben veel gelijkenissen, maar het grote verschil is: Yves gaat bij een speler uit van een onbeschreven blad, bij Hein staat dat al vol", vertelt Dejaegere tijdens een gesprek met Het Nieuwsblad. "Het moet zo en zo zijn en niet anders. En meestal heeft hij gelijk. Tactisch is hij de besten van België."

"Maar voetbal is meer dan dat", benadrukt Dejaegere. "Het hart, het hoofd. Hein speelt zodanig stratego dat hij wel eens vergeet dat die pionnetjes ook mensen zijn", klinkt het kritisch. "Yves weet dat je de ene anders aanpakt dan de andere. Mocht hij dat motiverende, menselijke nog hebben en openstaan voor andere mensen, is Hein de beste coach ter wereld.”

Zo stelde Dejaegere zich soms vragen bij de aanpak van Vanhaezebrouck. "Eén keer heeft Hein mij na een match afgemaakt in de pers. Terwijl ik vind dat ik dat niet verdien. Ik geef me namelijk altijd volledig. Drie dagen later werd ik niet geselecteerd. Het weekend erna was Milicevic ziek, startte ik toch én ik scoorde. Omdat ik op dat ­moment nog zo boos was. Je kan dat dus op twee manieren bekijken. Het had namelijk ­gewerkt. Maar moet dat dan iedere keer?"

Poll: Wie is de beste coach?

TAGS  I  Dejaegere  I   Vanhaezebrouck  I   Anderlecht  I   AA Gent

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024