“Mijn WK-deelname met de Rode Duivels is in gevaar. Frustrerend”

“Mijn WK-deelname met de Rode Duivels is in gevaar. Frustrerend”
Zaterdag 31 maart 2018 - 09:23   I  

Roberto Martinez moet in mei een 23-koppige kern samenstellen met het oog op het WK in Rusland. Eén van de spelers die dezer dagen moet vrezen voor zijn plaats, is Christian Benteke. De targetman is niet meteen aan zijn beste seizoen ooit bezig en maakte tijdens de voorbije interlandbreak zelfs geen deel uit van Martinez’ selectie.

"Na de bekendmaking heeft de bondscoach me opgebeld", tekent Het Laatste Nieuws op uit de mond van Benteke. "De precieze uitleg blijft tussen ons. Of ik verrast was? Ja en nee. Nee, omdat ik wist dat ik niet het beste seizoen uit mijn carrière speel. Dat is wel duidelijk. Anderzijds was ik er tot vorige week wel elke keer bij. Op een blessure na heb ik geen enkele selectie gemist sinds Martínez bondscoach is. Telkens hij een beroep op me deed, was ik er klaar voor. Betrokken ook.”

“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat die niet-selectie geen pijn deed. Dat is voor elke speler zo”, gaat Big Ben verder. “Ik bleef achter bij mijn club, samen met acht à tien andere spelers. Iets wat ik niet meer gewend was. Het is frustrerend, maar er zijn maar twee zaken die ik kan doen. Ofwel laat ik het hoofd hangen en ga ik in een hoekje liggen huilen. Ofwel recht ik mijn rug en ga ik vechten voor mijn plaats."

"Het WK missen zou pijn doen"

Benteke beseft maar al te goed dat hij een tandje zal moeten bijsteken, wil hij nog naar het WK in Rusland. "Natuurlijk heb ik het gevoel dat mijn selectie in gevaar is. Het zou pijn doen om Rusland te missen. Het zou een grote ontgoocheling zijn. Zeker omdat ik er altijd bij was. Anderzijds weet ik ook vanwaar ik kom. Ik neem alles in mijn carrière als een bonus. Als ik doelpunten zou scoren, dan zou ik me geen zorgen moeten maken. 't Is niet zo dat enkel ik slechte wedstrijden speel, maar de anderen zijn wel trefzeker. Het probleem is niet dat Michy aan de lopende band scoort, ik moet gewoon mijn niveau opkrikken”, besluit de spits van Crystal Palace.

Poll: Moet Benteke mee naar het WK?

TAGS  I  Benteke  I   Crystal Palace  I   Rode Duivels

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024

dinsdag 16 juli 2024