Vandenbempt: “Ik laat me vertellen dat Hein daaraan gewerkt heeft”

Vandenbempt: “Ik laat me vertellen dat Hein daaraan gewerkt heeft”
Zaterdag 31 maart 2018 - 09:43   I  

Zondagavond trappen ze ook bij RSC Anderlecht play-off 1 op gang. Met een duel tegen AA Gent staat er paars-wit onmiddellijk een zware klus te wachten. Radiocommentator Peter Vandenbempt weet nog niet al te goed wat hij moet verwachten van de ploeg van Hein Vanhaezebrouck.

Anderlecht heeft nu wel vertrouwen opgedaan door zijn laatste 3 competitiewedstrijden te winnen (5-3 tegen Moeskroen, 2-3 op Zulte Waregem en 2-1 tegen Antwerp, nvdr.). Die 9 op 9 is goed voor het moreel, maar Anderlecht blijft toch een vraagteken”, steekt Vandenbempt van wal in zijn analyse voor Sporza. “Die overwinningen zijn er immers heel moeizaam gekomen. Het was vaak met de hakken over de sloot, al zag je in die matchen wel beter voetbal. Hoe je het ook draait of keert, is dat de basis om te gaan presteren.”

Hein Vanhaezebrouck probeert dezer dagen alles op alles te zetten om goede resultaten neer te zetten. Vandenbempt weet dat de ex-trainer van Gent daar zo zijn trucjes voor heeft. “Ik laat me vertellen dat Hein Vanhaezebrouck de laatste weken hard heeft gewerkt aan de groepssfeer”, onthult de commentator.

Anderlecht heeft zeker niet de kwaliteiten van de laatste jaren, maar intern hebben ze wel de indruk dat de spelersgroep collectiever geworden is en naar elkaar is toe gegroeid. Als ze er hun hoofd gaan voorleggen, kan dat een belangrijke troef worden voor Anderlecht”, besluit Vandenbempt.

Poll: Kan Anderlecht de titel nog pakken?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024