Dejaegere duidt dé 'schwalbekoning' in JPL aan: "Hij is er een meester in"

Dejaegere duidt dé 'schwalbekoning' in JPL aan:
Zaterdag 31 maart 2018 - 11:16   I  

Brecht Dejaegere haalde zich doorheen de jaren een kwalijke reputatie op de hals als het aankomt op schwalbes. Heel wat tegenstanders en analisten menen dat de middenvelder van AA Gent zich in vele gevallen te makkelijk laat vallen en er dikwijls een schepje bovenop doet. Al is Dejaegere het daar niet mee eens…

“Ik zat eens in Extra Time en Filip Joos liet een overzicht van allerlei fases met mij zien. Maar er was telkens contact”, benadrukt Dejaegere in een gesprek met Het Nieuwsblad. “Het is alsof je doodgaat, zei Marc Degryse. Tja, iedereen roept. Stel dat iemand natrapt, moet je je dan omdraaien en zeggen dat hij dat niet mag doen? Ik ken geen trainer die dat zou aanraden.”

De sterkhouder van Gent maakt zelfs van de gelegenheid gebruik om de échte ‘schwalbekoning’ van de Jupiler Pro League aan te duiden. “Let maar eens op verdedigende schwalbes. Een aanvaller vecht aan de cornervlag voor de bal en de verdediger laat zich vallen.”

“Brecht Capon is daar de meester in. Daar blaas je tegen en die valt om. Echt waar. En de scheidsrechter fluit altijd. Want als hij laat doorspelen en er wordt uit gescoord, dan wordt een ref weer in vraag gesteld”, besluit Dejaegere.

Poll: Laat Dejaegere zich te vaak zomaar vallen?

TAGS  I  Dejaegere  I   AA Gent  I   KV Kortrijk  I   Capon

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024