Buffel over zijn nieuwe liefde: "Er zijn mensen tegen"

Buffel over zijn nieuwe liefde:
Zaterdag 31 maart 2018 - 17:20   I   door Redactie

Thomas Buffel praat in het Algemeen Dagblad zeer openlijk over de dood van zijn vrouw Stéphanie. Na een lange lijdensweg overleed ze begin 2017 aan de gevolgen van darmkanker. "Op vrijdagmorgen 26 januari 2017 overleed ze", vertelt de flankaanvaller van KRC Genk.

"Pas in de laatste maanden van haar leven hebben we het erover gehad dat ze niet meer lang te leven had. Maar ook toen bleef ze positief ingesteld. Ik denk dat ze het ons niet moeilijk wilde maken. Steph en ik waren lang samen. We zijn al gaan samenwonen toen ik als jonge speler bij Feyenoord zat. Ik was pas negentien jaar, zij vier jaar ouder. Ze vond werk als maatschappelijk assistente in Dordrecht. Al die jaren stonden grotendeels in het teken van mijn voetballoopbaan. Juist nu mijn carrière op z’n einde liep, werd ze ziek", zucht Buffel

"De afgelopen periode is heel zwaar geweest. Je hebt het helaas niet voor het uitkiezen. Maar ik heb geprobeerd om door te gaan met het leven. Een profvoetballer moet nu eenmaal een fysieke inspanning leveren. En ze leggen de competitie niet stil hè, hoe erg iedereen het ook vond. Ik ben blijven voetballen. Of ik volgend seizoen ook nog speel, weet ik nog niet. Ik probeer de tweeling een zo normaal mogelijk leven te laten hebben."

Nieuwe partner

Intussen heeft Buffel een nieuwe vriendin. "Annabel kan het heel goed vinden met de kinderen. Ja, er zijn altijd mensen voor en mensen tegen als je een nieuwe relatie begint. Wanneer mag je weer aan een nieuwe relatie beginnen? Staat daar een termijn voor? Er komt niet ineens een moment waarop je plots bepaalt dat je weer verder mag gaan met je leven of zo. Dat gebeurt gewoon. Bij Annabel kan ik terecht met vragen."

"Ik kan dingen delen waar ik niet direct een antwoord op heb. Bijvoorbeeld als het over de kinderen gaat, vrouwen zijn daar toch vaak beter in. Het voelt fijn. We vergeten Steph nooit. Ik praat veel over haar, bekijk foto’s. Uit zichzelf hebben Fausto en Maceo het niet zo vaak over haar, maar ze zijn nog geen vijf jaar oud. Ik blijf veel over haar vertellen.’’

Poll: Begrijp jij dat er mensen tegen die relatie kunnen zijn na de dood Stephanie?

TAGS  I  Buffel  I   RC Genk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024