Gert Verheyen naar KV Oostende? Broos geeft stand van zaken

Gert Verheyen naar KV Oostende? Broos geeft stand van zaken
Zaterdag 31 maart 2018 - 19:45   I  

Gert Verheyen is momenteel nog aan de slag als trainer van de nationale U19, maar de laatste tijd wordt de gewezen sterkhouder van Club Brugge steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een overstap naar KV Oostende. Verheyen zou er Adnan Custovic kunnen opvolgen, maar zover is het nog niet.

“Ik weet dat de naam van Gert Verheyen circuleert in de media en het is ook geen geheim dat Gert en ik elkaar vrij goed kennen", vertelt technisch directeur Hugo Broos op de officiële website van Oostende. "Het klopt echter zeker niet dat er al een akkoord is tussen KVO en Gert Verheyen. Ik ben nu bezig met een algemene evaluatie van spelers en staf en die evaluatie zal ook nog verder lopen in Play-off 2."

Custovic moet zich bewijzen

Custovic krijgt voorlopig nog het voordeel van de twijfel en mag Broos van zijn kunnen overtuigen. "Op vlak van resultaten deed Adnan Custovic het vrij goed. We moeten echter het totaalplaatje bekijken. Zo wil ik zien of iedereen zich kan opladen voor deze Play-offs. De nabije toekomst zal wel uitmaken welke koers we zullen varen, maar nu ligt de focus op Play-off 2."

De ambities voor volgend seizoen zijn nu al duidelijk als het van Broos afhangt. "Daar zijn we duidelijk in: we willen play-off 1 spelen. Of dat zal lukken, weten we natuurlijk niet. Anderlecht en Club Brugge willen ook elk seizoen kampioen spelen, maar er kan er maar één aan het langste eind trekken. In principe heb je de G5 en is er dan nog één ploeg die erbij komt in play-off 1. Maar vergeet niet dat Genk en Standard ook twee seizoenen op rij naast play-off 1 grepen. Maar bon, ik ben positief ingesteld: we zullen competitief zijn.”

"30 spelers is té veel. Ik streef naar 25"

Of de spelersgroep straks een grondige opknapbeurt krijgt, wil Broos niet gezegd hebben. “Dat zal nog moeten blijken. Wie kan weg, wie wil weg? Het is inderdaad zo dat we geen lonen meer zullen geven zoals dat onder Marc Coucke wél gebeurde. Maar we hebben het zesde budget van eerste klasse en de basisspelers die vertrekken, zullen waardig worden vervangen. Wél zullen we inkrimpen in kwantiteit. 30 spelers is té veel. Ik streef naar 25 spelers, inclusief drie doelmannen.”

 

Poll: Zou Verheyen een goede clubcoach zijn?

TAGS  I  Broos  I   Verheyen  I   Custovic  I   KV Oostende  I   Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024