Invaller Messi kan eerste competitienederlaag Barça nog net afwenden

Zaterdag 31 maart 2018 - 22:35   I

Sevilla heeft zaterdagavond de kans laten liggen om FC Barcelona zijn eerste competitienederlaag van het seizoen aan te smeren. Een vrij inspiratieloos Barça slaagde er pas mét de ingevallen Lionel Messi in om het sterke blok dat Sevilla-trainer Vincenzo Montella had neergezet te ontwrichten. In een dolle slotfase zette Barça een 2-0-achterstand om in een gelijkspel.

Bij Barcelona geen Lionel Messi aan de aftrap. Dé sterspeler van De Blaugrana sukkelde de voorbije week met problemen aan de hamstrings en werd met het oog de Champions League-kraker tegen AS Roma dan ook gespaard tegen Sevilla. Voorin kregen Luis Suarez, Philippe Coutinho en Ousmane Dembele een basisplaats. Een trio dat uit die drie namen bestaat is ook niet mis natuurlijk.

Tijdens de eerste helft hield Sevilla probleemloos gelijke tred met Barcelona, dat te vaak inspiratieloos leek. De afwezigheid van Messi liet zich duidelijk voelen en rond het halfuur sloeg Sevilla genadeloos toe. Vazquez was het eindstation van een mooie aanval en verschalkte ter Stegen van dichtbij: 1-0, meteen ook de ruststand.

Aan het begin van de tweede helft zag het er plots echt benard uit voor Barcelona. Een sterk spelende Muriel verdubbelde de voorsprong van Sevilla. Niet veel later kwam Messi Dembele vervangen. De Argentijn moest de scheve situatie maar rechttrekken. Lange tijd leek het 2-0 te blijven, maar in een dolle slotfase trapten Suarez en Messi Barça alsnog naar een gelijkspel. En zo werd de eerste competitienederlaag van het seizoen in extremis ontweken.

Poll: Doet Barcelona het seizoen uit zonder competitienederlaag?