Heeft Anderlecht opnieuw goud in handen? “Hij heeft veel mogelijkheden”

Heeft Anderlecht opnieuw goud in handen? “Hij heeft veel mogelijkheden”
Zondag 01 april 2018 - 12:21   I  

RSC Anderlecht bracht de voorbije jaren al meerdere grote talenten verder, en mogelijk staat er nu opnieuw een goudklompje voor zijn doorbraak op het hoogste niveau. Door de blessure van Dennis Appiah is de kans immers groot dat jonkie Alexis Saelemaekers (18) zondag tegen AA Gent voor het eerst aan de aftrap staat bij het eerste elftal.

“Het is een gast met veel mogelijkheden”, vertelt Franky Van der Elst in een gesprek met Het Nieuwsblad. Van der Elst is bij de nationale U19 assistent van Gert Verheyen en kan Saelemaekers dan ook goed inschatten. “Zowel tegen Frankrijk als tegen Spanje was hij een van de beteren bij ons. Zijn stijl? Iemand die speelt met temperament en met drang naar voren. Soms lijkt hij een beetje onrustig, maar technisch is hij zo goed dat hij zich uit de moeilijkste situaties dribbelt.”

Dat Saelemaekers het onmiddellijk tegen een dribbelaar als Moses Simon moet opnemen, is volgens Van der Elst niet per se iets negatiefs. “Dat is een afweging die Vanhaezebrouck moet maken. Met Chipciu kan hij ook voor meer ervaring kiezen, maar dat is geen echte flankverdediger. Het is een moeilijke keuze voor een wedstrijd die belangrijk kan zijn voor de titelkansen van Anderlecht. De eerste wedstrijden van Amuzu en Sambi Lokonga waren alvast positief. Hopelijk is Saelemaekers nu de volgende.”

“Mijn raad aan hen? Het klinkt misschien cliché maar probeer van het moment te genieten en die kans te grijpen”, benadrukt de gewezen Rode Duivel. “Voor spelers van hun leeftijd zijn dit belangrijke momenten in hun carrières. Het wordt een match die ze wellicht nooit gaan vergeten. Het kan het begin zijn van iets moois. En als het tegenvalt dan hoop ik dat ze er niet op worden afgerekend. Dat verwacht ik ook niet.”

Poll: Zal Saelemaekers het maken bij Anderlecht?

TAGS  I  Saelemaekers  I   Anderlecht  I   Van der Elst

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024