Vliegt deze trainer uit Jupiler Pro League nu al op de keien?

Vliegt deze trainer uit Jupiler Pro League nu al op de keien?
Zondag 01 april 2018 - 12:43   I  

Dit seizoen werden in de Jupiler Pro League al heel wat trainers ontslagen. Zo zette STVV al héél vroeg op het seizoen een punt achter de samenwerking met de Spanjaard Bartolomé Marquez. Wel, het is goed mogelijk dat diens opvolger Jonas De Roeck nu ook aan de kant geschoven wordt.

Aan het goede werk van De Roeck twijfelt niemand, maar door de recente overname van de club is het niet duidelijk of de coach nog lang op post mag blijven. Blijft De Roeck op post? “Van mijn kant luidt het antwoord voor de volle honderd procent ja”, aldus De Roeck in Het Belang van Limburg. “Maar er is inderdaad nog maar een klein beetje communicatie geweest met de Japanse bestuurstop. En Tom Van den Abbeele gaat pas binnen een week aan de slag. Of play-off 2 voor mijn toekomst bepalend is, kan ik niet zeggen.”

Momenteel houdt De Roeck zich enkel en alleen bezig met de komende wedstrijden. “Die play-off 2 wordt sowieso een nacompetitie waarin de mentaliteitskwestie belangrijk is”, beseft de trainer van STVV. “We willen meteen in een goeie positie komen. We zijn er niet blind voor dat play-off 2 vorig seizoen heel anders werd aangevat, maar ik heb de voorbije weken geen enkele vorm van laksheid opgemerkt in mijn groep.”

“We deden extra fysiek werk en daarbij toonden mijn spelers een grote bereidwilligheid. Veel jongens hebben er ook alle belang bij om zich te bewijzen. Niet alleen zij die met een huurovereenkomst hier zijn. Sowieso blijft iedereen professioneel werken tot de laatste minuut”, besluit De Roeck.

Poll: Moet De Roeck trainer van STVV blijven?

TAGS  I  De Roeck  I   STVV

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024