'Alderweireld heeft gigantisch probleem bij Tottenham én Rode Duivels'

'Alderweireld heeft gigantisch probleem bij Tottenham én Rode Duivels'
Zondag 01 april 2018 - 16:45   I  

Toby Alderweireld is al jaren een absolute sterkhouder bij Tottenham. Dit seizoen sukkelde de Rode Duivel met een blessure, waardoor hij noodgedwongen aan de kant moest gaan staan. Nu lijkt Alderweireld opnieuw hersteld, maar een plekje in de ploeg is er voor de Rode Duivel niet.

Vanavond neemt Tottenham het op tegen Chelsea en ook deze keer heeft Pochettino geen plekje in de ploeg voor Toby Alderweireld. De Spurs redden het achterin uitstekend zonder Alderweireld en de trainer ziet dan ook geen enkele reden om veel te veranderen.

"Ik ga mijn systeem niet omgooien omdat Toby wedstrijden nodig heeft met het oog op het WK. Ik moet twee centrale verdedigers selecteren en wanneer je tevreden bent over je huidige koppel, zal de andere moeten wachten. Ik ga ermee akkoord dat spelers moeten spelen, maar in de eerste plaats moeten ze op training bewijzen dat ze beter zijn dan een ploegmaat. Als Toby hard blijft werken, zal hij kansen krijgen. Hij moet fit zijn. En om fit te zijn, moet hij elke dag trainen", aldus Pochettino volgens HLN.

"Hij moet spelen"

Roberto Martinez vertelde na de wedstrijd tegen Saudi-Arabië, waarin duidelijk werd dat Alderweireld wedstrijdritme mist, dat de verdediger speelminuten moet krijgen. Anders geraakt Alderweireld nooit fit voor het WK in Rusland, en Martinez hoopt natuurlijk dat hij kan rekenen op een topfitte Alderweireld dan.

“Was ik bondscoach van België, Engeland of Argentinië, zou ik ook willen dat al mijn spelers speelden. Mijn focus ligt echter op Tottenham én matchen winnen met Tottenham. Ik kan niet met elke trainer rekening houden. Wij bieden spelers de mogelijkheid om een plaats af te dwingen. Als ze die verdienen,  zet ik hen in de basis. Ik bekommer mij om mijn club. Ik kan maar elf spelers selecteren, maar ik heb meer dan een elftal aan internationals. Ik kan er zondag maar elf kiezen. En als ik er één opstel, zal er een andere op de bank moeten zitten of zelfs uit de kern vallen", aldus Pochettino.

Poll: Kan Alderweireld zich nog in de ploeg voetballen?

TAGS  I  Tottenham  I   Alderweireld

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024