Bestuur Standard zwaar onder vuur: "Er was eindelijk rust!"

Bestuur Standard zwaar onder vuur:
Zondag 01 april 2018 - 17:35   I  

Standard en Sa Pinto begonnen vrijdag goed aan play-off 1 met een thuiszege tegen Charleroi. Na de beker lijkt Standard dus ook op weg om een rol te gaan spelen in de eindfase van de competitie. Dat had niemand eigenlijk nog zien aankomen, want Standard begon niet al te goed aan het seizoen.

Toch is er weer heel wat te doen in Luik, want Preud'homme zou klaar staan om Sa Pinto te vervangen. De Portugees haalde vrijdag na de wedstrijd verschroeiend uit richting de pers, want zou zouden hem massaal viseren.

“Dit gaat niet meer over voetbal, maar over andere zaken”, ging Sa Pinto verder. “En wat meer is: als jullie iets schrijven en je wordt erop aangesproken ‘is het de fout van de baas’. Kijk: als mijn voorzitter of mijn technisch directeur zegt wat ik moet doen, stop ik ermee. Ik zou het gewoon niet doen. Jullie moeten verantwoordelijkheid durven nemen. Het is gemakkelijk om fouten in de schoenen van andere mensen te schuiven. Ík ben verantwoordelijk voor wat ík doe. Ik zoek geen excuses, ik geef oplossingen. Eigenlijk is het ongelofelijk dat jullie dit na negen maanden nog altijd doen. Kijk eens waar we staan. We zijn de enige ploeg die al iets gewonnen heeft (de beker, nvdr.) en we zijn de enige ploeg die al een Europees ticket heeft. We spelen een fantastisch seizoen", aldus Sa Pinto.

"Hij moet kwaad zijn op het bestuur"

Jan Mulder haalde op Play Sports uit richting Sa Pinto en het bestuur van Standard. Volgens hem moet Sa Pinto niet kwaad zijn op de pers, maar wel op zijn eigen bestuur. Zij hebben ervoor gezorgd dat de journalisten konden schrijven over de komst van Preud'homme.

"Hij moet niet kwaad zijn op de journalisten, hij moet kwaad zijn op zijn bestuur. Zij hebben ervoor gezorgd dat de journalisten nu de kans krijg om zulke zaken te schrijven. Zij laten Renard in Extra Time zitten, want dat verzinnen journalisten niet. Ik heb te doen met Sa Pinto", aldus Mulder.

Ook Bob Peeters kon Mulder volgen. "Hij heeft op de persconferentie rustig zijn mening verkondigd, maar ik denk dat hij zelf beseft dat het gedaan is. En het was nu eindelijk eens rustig in Luik", aldus Peeters.

Poll: Heeft Standard dit zelf veroorzaakt?

TAGS  I  Standard  I   Sa Pinto

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022

maandag 5 december 2022