De Bruyne duidelijk: "Historisch. Ben benieuwd of dat lukt"

De Bruyne duidelijk:
Maandag 02 april 2018 - 14:25   I  

Manchester City staat zowel in de competitie als in de Champions League voor enkele belangrijke weken. De ploeg van Pep Guardiola kan volgend weekend de Engelse landstitel binnenhalen, maar moet tussendoor in de Champions League Liverpool bekampen.

"We gaan genieten van deze uitzonderlijke positie", zegt Kevin De Bruyne bij Sporza. "Dit zijn de matchen waar je een heel seizoen naar uitkijkt als speler. Het zou zowel fantastisch als uniek zijn mochten we het zaterdag afmaken. Je kent de geschiedenis tegen Manchester United: het kan een historische match worden."

Woensdag wacht eerst nog de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. Liverpool is de tegenstander. "Hoe eerder we de titel kunnen binnenrijven, hoe beter. Zo kunnen we ons daarna concentreren op andere matchen. We spelen tegen Liverpool, United, opnieuw Liverpool en dan nog Tottenham. Dat is een behoorlijk indrukwekkende reeks als je het mij vraagt."

De Engelse titel kan City niet meer ontglippen, het volgende doel is dan ook de Champions League. "Het is de kwartfinale van de Champions League, het is alles of niets. Hopelijk kunnen we op Anfield gewoon ons eigen spel brengen." In de competitie won Liverpool van City, iets wat De Bruyne nog niet is vergeten. "We speelden toen ook een goede partij. Alleen gaven we gedurende 10 minuten de controle uit handen, waarin zij 3 keer genadeloos konden toeslaan. We leren uit zulke matchen en ik denk dat we nu wel weten hoe de match beter te beheersen. Laten we kijken of dat ons woensdag daadwerkelijk ook lukt." 

Poll: Pakt City de titel tegen United?

TAGS  I  De Bruyne  I   Manchester City  I   Manchester United  I   Liverpool

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024