‘Liverpool en Manchester United strijden om deze topspeler van Barcelona’

‘Liverpool en Manchester United strijden om deze topspeler van Barcelona’
Maandag 02 april 2018 - 22:29   I  

Moet FC Barcelona zich zorgen maken over de toekomst van één van zijn basisspelers? Zoals het er nu naar uitziet wel. Het heeft er namelijk alle schijn van dat verdediger Samuel Umtiti een vertrek uit Camp Nou probeert te forceren.

De 24-jarige Umtiti is niet blij dat hij al een hele poos op een nieuw – en vooral een verbeterd – contract zit te wachten. De man die een vaste waarde is bij het Barça van Ernesto Valverde ligt weliswaar nog tot de zomer van 2021 onder contract, maar wil loon naar werken en dus meer verdienen.

Dat in de huidige overeenkomst van Umtiti een vastgelegde afkoopsom van 60 miljoen euro staat, is overigens een doorn in het oog van Barcelona. In het hedendaagse voetbal is 60 miljoen euro geen onoverkomelijk bedrag en dat beseffen in Camp Nou maar al te goed. Het bestuur van Barça wil het contract van Umtiti gerust opwaarderen, maar de speler zit momenteel in een luxepositie.

Het is een publiek geheim dat José Mourinho een groot bewonderaar is van Umtiti en de Fransman komende zomer graag naar Manchester United wil halen. Umtiti kijkt de kat uit de boom, zeker nu ook Liverpool een oogje heeft op de Barcelona-verdediger. Als Umtiti volgend seizoen in de Premier League wil spelen, kan dat. Maar hij kan de interesse van de Engelse topploegen natuurlijk ook gebruiken om een beter contract bij zijn huidige werkgever af te dwingen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Poll: Moet Umtiti vertrekken bij Barcelona?

TAGS  I  Umtiti  I   Barcelona  I   Manchester United  I   Liverpool

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024