Gent-voorzitter De Witte over Vanhaezebrouck: “Dat blijf ik zeggen”

Gent-voorzitter De Witte over Vanhaezebrouck: “Dat blijf ik zeggen”
Maandag 02 april 2018 - 22:49   I  

Hein Vanhaezebrouck staat inmiddels aan het roer bij RSC Anderlecht, maar begon uiteraard aan het seizoen als trainer van AA Gent. In oktober beslisten beide partijen om in onderling overleg uit elkaar te gaan. Gent-voorzitter Ivan De Witte komt nu nog eens terug op het vertrek van Vanhaezebrouck.

“Of ik Hein al bedankt heb voor het feit dat hij plaats gemaakt heeft voor Yves Vanderhaeghe? Neen, dat zou een beetje grof zijn, hé”, aldus De Witte in Sports Late Night. “Op een bepaald moment heeft Hein ons laten weten dat hij Gent wilde verlaten. Dat was een hele moeilijke avond voor mij persoonlijk. Ik wilde hem graag houden en hem ook nog geprobeerd om hem te overtuigen van bij Gent te blijven.”

Tevergeefs, zo bleek. “De beslissing van Vanhaezebrouck was al genomen. Ze stond al vast”, ging De Witte verder. “Op dat ogenblik besefte ik dat ik niet moest blijven proberen om Hein bij ons te houden. We moesten gewoon op een goede manier afscheid nemen van elkaar.”

Ondanks het feit dat het op was tussen Vanhaezebrouck en de spelers van Gent, blijft De Witte erbij dat de huidige Anderlecht-trainer een goeie is. “Ik blijf zeggen dat Hein een heel goede trainer is. Hij heeft prachtig werk geleverd bij AA Gent. Je mag vandaag niet verbranden wat je gisteren nog aanbeden hebt, hé”, besloot De Witte.

Poll: Wie is de beste coach?

TAGS  I  De Witte  I   Vanhaezebrouck  I   AA Gent  I   Anderlecht  I   Vanderhaeghe

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024