Vanaken duidelijk: "Dat was superbelangrijk"

Vanaken duidelijk:
Maandag 02 april 2018 - 23:48   I  

Club Brugge won maandagavond met 1-0 van KRC Genk. Ruud Vormer lokte een strafschop uit en Lior Refaelov zette de elfmeter om. "De inbreng van 'Rafa' was vandaag superbelangrijk", klonk het na afloop van de wedstrijd uit de mond van Hans Vanaken.

“Ondertussen weten we dat een voetballend Genk het ons bijzonder moeilijk kan maken”, stak Vanaken na Club-Genk van wal. “Eigenlijk is het wel plezant dat ze zich hier niet komen ingraven, maar met hun kwaliteiten maakten ze het ons heel moeilijk. Eigenlijk was het een heel gesloten tactische wedstrijd en voelde je, naarmate de wedstrijd vorderde, dat details de wedstrijd zouden beslissen."

"Genk kreeg in het begin van de tweede helft wel twee grote kansen, maar voor de rest hadden wij de zaak goed onder controle", benadrukt de spelmaker van blauw-zwart. "Beide ploegen hielden het speelveld heel klein, waardoor er voor de aanvallers nauwelijks een opening te vinden was. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd en ik denk dat dit het scenario van deze play-offs zal worden. We zijn allemaal aan elkaar gewaagd, maar wij hebben natuurlijk het grote voordeel dat we met een voorsprong van zes punten tegenover de concurrentie mochten starten. Vandaag kregen we een uitgelezen kans om de kloof van zes naar negen punten voorsprong uit te breiden en dat we hebben we dus gedaan."

Refaelov besliste de match uiteindelijk, en dat zag ook Vanaken. "De inbreng van Rafa (Refaelov, nvdr.) was vandaag superbelangrijk. Hij is een speler met heel veel kwaliteiten en zeker voor mij was het heel belangrijk. Hij is een extra aanspeelpunt en kan voor rust zorgen, iets wat hij bij zijn invalbeurt duidelijk bewezen heeft. Dat hij de beslissende strafschop zou nemen was niet afgesproken, maar noch Ruud (Vormer, nvdr) noch ik had daar een probleem mee.”

Poll: Moet Refaelov volgend weekend starten?

TAGS  I  Vanaken  I   Club Brugge  I   RC Genk  I   Refaelov

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024