Stef Wijnants over coach van Belgische topclub: "Alle windrichtingen kwijt"

Stef Wijnants over coach van Belgische topclub:
Dinsdag 03 april 2018 - 08:21   I   door Fabian Morren

Stef Wijnants neemt geen blad voor de mond in Het Belang van Limburg. De journalist haalt zwaar uit naar Ricardo Sa Pinto. De coach van Standard haalde zelf flink uit naar de pers om vervolgens eraan toe te voegen dat hij niet meer met de media zal praten.

"Sa Pinto is al een clown genoemd, maar nu is hij alle windrichtingen kwijt", zegt Wijnants. "Hij wil niet meer met de pers praten. We moeten hem allemaal feliciteren met de onwaarschijnlijke prestaties die Standard dit seizoen geleverd heeft. In de beker kan ik daar nog inkomen. Genk was misschien een halve haar beter, maar Standard legde een knap parcours af. Prima, proficiat!”

“Maar is play-off 1 halen dan voortaan de doelstelling? Gaat dat bepalen of je goed werkt of niet? De top zes halen is voor Standard gewoon heel normaal. Waar heeft deze man het over? Er is net heel weinig kritiek geweest op zijn functioneren. Hij had een vaste formatie, je kon de elf spelers eigenlijk altijd zo invullen."

Preud'homme

Standard wint de beker en je hoort twee weken niks. Je wint vervolgens tegen Charleroi en plots heeft de pers de boter gegeten omdat ze over Preud'homme schrijven? Maar je moet je afvragen wie dat heeft laten lekken. Ik ben in ieder geval blij dat we hem niet meer horen dit seizoen.”

Poll: Wie verkies jij volgend seizoen als coach van Standard?

TAGS  I  Standard  I   Sa Pinto  I   Preud'homme  I   Wijnants

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022