'Zidane gaf Ronaldo gouden tip waardoor hij nu écht zal knallen'

'Zidane gaf Ronaldo gouden tip waardoor hij nu écht zal knallen'
Dinsdag 03 april 2018 - 15:33   I  

Cristiano Ronaldo begon niet al te best aan het seizoen met Real Madrid. Hij begon aan het seizoen met enkele speeldagen schorsing en moest al snel achtervolgen op Lionel Messi. Toen ook de grote vorm achterbleef werd de kloof tussen beiden groter. Ronaldo werd door sommigen zelfs al afgeschreven, maar de Portugees kwam dubbel zo hard terug.

Nu staan er weer fantastische cijfers achter zijn naam, want hij scoorde in totaal al 37 keer in 35 wedstrijden dit seizoen. En het beste moet nog komen. Dat is toch waarmee de Franse krant L'Equipe mee uitpakt. Een speciale rol daarin is weggelegd voor Zinedine Zidane.

De Franse coach zou Ronaldo na het EK, waarin Ronaldo met een knieblessure uitviel, apart hebben genomen en hem een gouden raad hebben gegeven. Hij moest beginnen doseren en leren pieken naar het einde van het seizoen, wanneer de echte knikkers worden uitgedeeld. Minder inspanningen voor de ploeg ook en vooral focussen op de eigen cijfers wanneer het belangrijk wordt.

Plan werkt

Het plan van Zidane lijkt trouwens ook te werken. Hij krijgt vaak rust in de Copa del Rey en ook naar aanloop van wedstrijden in de Champions League wordt Ronaldo gespaard. Met succes ook, want vorig jaar bracht die tactiek de dubbel nog op voor Real Madrid. Dit seizoen mag het dan wat stroever lopen in de Primera Division, in de Champions League lijkt Ronaldo het toch opnieuw te kunnen forceren. Afwachten of hij vanavond zal knallen tegen Juventus.

Poll: Scoort Ronaldo vanavond tegen Juventus?

TAGS  I  Real Madrid  I   Zidane  I   Ronaldo

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024