Haalt Coucke De Boeck als vervanger van Vanhaezebrouck?

Haalt Coucke De Boeck als vervanger van Vanhaezebrouck?
Dinsdag 03 april 2018 - 19:40   I   door Redactie

Pascal Kerkhove is redacteurdirecteur bij de Krant van West-Vlaanderen. In zijn analyse bij Sport/Voetbalmagazine is Kerkhove niet mals voor Hein Vanhaezebrouck. Die kan momenteel nog niet echt overtuigen als coach van Anderlecht.

Geen zelfkritiek

"Bij Hein krijgen in die omstandigheden de anderen ervan langs: de scheidsrechter, de videoref, de eigen spelers, het eigen bestuur, de eigen fans... Allen kregen ze van Hein al een keertje de zwarte piet toegespeeld. Niet één keer keek Hein Vanhaezebrouck de voorbije zes maanden openlijk naar zichzelf", aldus Kerkhove.

"Het wordt stilaan een vervelende rode draad doorheen Heins trainersbestaan. Als het goed is, gaat de eigen borst vooruit. Loopt het niet, dan ligt de schuld elders. Nochtans dringt vandaag slechts één vraag zich op: waar is die hand van Hein? Of hij nu speelt met zijn toptrio Kums-Trebel-Dendoncker dan wel met zijn nummers 38, 39 en 41, de conclusie is altijd dezelfde: Hein krijgt Anderlecht niet aan het voetballen. Meer, wat Anderlecht op de mat legt, doet pijn aan de ogen."

"Wat als Anderlecht terugzakt naar de vierde plaats?"

Het zou zomaar eens fout kunnen gaan tussen Anderlecht en Vanhaezebrouck. Bovendien zijn er alternatieven voor handen: Glen De Boeck en Yves Vanderhaeghe worden in één adem genoemd. "Anderlecht, Hein Vanhaezebrouck en hun nagelnieuwe voorzitter Marc Coucke staan voor nerveuze weken.  Wat als AA Gent en Yves Vanderhaeghe tweede worden en het lonkende ticket voor de voorronde van de Champions League inpikken?", vraagt Kerkhove zich af.

"Wat als paars-wit terugzakt naar plaats vier en dan voor dat laatste Europese ticket in de clinch moet met het swingende KV Kortrijk van Glen De Boeck? Wat als ook die wedstrijd verloren wordt? Wat als Marc Coucke ergens onderweg beseft dat Yves Vanderhaeghe en Glen De Boeck ook een paars-wit hart hebben? Misschien toch best snel alsnog die spiegel kopen voor Hein..."

Poll: Zou De Boeck een goede coach zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   De Boeck

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024