'Van Crombrugge heeft opvallende boodschap voor Coucke en Anderlecht'

'Van Crombrugge heeft opvallende boodschap voor Coucke en Anderlecht'
Dinsdag 03 april 2018 - 21:17   I  

Anderlecht kijkt momenteel al uit naar volgend seizoen. Dit seizoen zullen ze bij paars-wit redden wat er nog te redden valt. Plek 2 en kans op de Champions League is een must, maar stiekem dromen ze toch nog van de titel. Al wordt dat na dit weekend wel een erg moeilijke opgave. Met Coucke hopen ze volgend seizoen een frisse start te kunnen maken.

En Coucke heeft heel wat huiswerk, want niet alleen moet hij heel wat spelers gaan binnenhalen, hij moet ook nog eens de huidige kern zo goed mogelijk proberen samen te houden. Ze heeft Matz Sels zich sinds de blessure van Boeckx opgewerkt tot sterkhouder in het doel van Anderlecht. Of de huurling van Newcastle ook volgend seizoen nog te bewonderen zal zijn in het Astridpark wordt afwachten.

Vervanger gezocht

Daarom zoekt Anderlecht best al naar een vervanger voor Sels en daarbij viel al enkele keren de naam van Van Crombrugge. Die is onlangs van manager veranderd en dat zou zijn om een transfer naar Anderlecht af te dwingen. Gunter Thiebaut was de manager van de doelman, maar nu koos de Eupense doelman voor Eleven Management, het kantoor van Jacques Lichtenstein. Lichtenstein onderhoudt goede banden met Marc Coucke en Luc Devroe. Een transfer zou dus eenvoudiger kunnen plaatsvinden nu.

"Ploeg in de top 6"

Toch heeft die verandering niets te maken met een eventuele transfer naar Anderlecht. Dat vertelt de doelman van Eupen deze week in Sport/Voetbalmagazine. Hij heeft zijn zinnen niet gezet op een transfer naar Anderlecht, maar wil wel naar de Belgische top, en dat is voor hem de top 6.

"Mijn keuze voor een nieuwe manager staat los van een transfer naar Anderlecht of van gelijk welke club. Het is puur zakelijk. Mijn carrièreplan staat vast. Ik wilde eerst twee seizoenen bevestigen bij Eupen als titularis. Nu wil ik naar een club uit de Belgische top 6. Liefst om te spelen, maar ik weet dat ik dat niet cadeau zal krijgen, maar dat zal moeten afdwingen. Nadien overweeg ik een stap naar het buitenland", aldus Van Crombrugge.

Poll: Is Van Crombrugge klaar voor de Belgische top 6?

TAGS  I  Eupen  I   Van Crombrugge  I   Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024