Ronaldo kwam, zag en overwon; Bayern doet gouden zaak

Dinsdag 03 april 2018 - 22:26   I

Vanavond stond er met Juventus-Real Madrid een echt topper op het programma. Beide ploegen keken elkaar vorig seizoen nog in de finale in elkaars ogen. Toen werd het een afstraffing voor Juventus en ook vanavond ging het met de billen bloot. Het werd 0-3. Bayern München ging op bezoek bij Sevilla en ook zij wonnen buitenshuis. Daar werd het 1-2.

Juventus-Real Madrid 0-3

In de eerste helft kwam Real Madrid razendsnel op voorsprong dankzij Cristiano Ronaldo. De Portugees devieerde een bal van Isco perfect in doel. Daarna herstelde Juventus het evenwicht en zette het de voet naast die van de Madrilenen, maar die hielden goed stand.

In de tweede helft schakelde Real Madrid plots een versnelling hoger, maar was het vooral Ronaldo die met alle eer ging lopen. Een voorzet van Carvajal werd op magistrale wijze, met een omhaal, in doel gewerkt door CR7. De perfectie en ook meteen een serieuze optie op de halve finale. Die lijkt Real Madrid helemaal niet meer te zullen ontglippen, want nadien kon Marcelo na een leuke actie met, jawel Ronaldo, de 0-3 vastleggen.

Sevilla-Bayern München 1-2

Sevilla-Bayern München was op papier dan wel een mindere affiche, maar een leuke wedstrijd werd het wel. Iets na het halfuur bracht Sarabia, die eerder nog een reuzekans liet liggen, de thuisploeg op voorsprong. Kort nadien waren de Duitsers daar al met de gelijkmaker.

In de tweede helft gingen de Duitsers dan op zoek naar de voorsprong en de uitstekende uitgangspositie. Die kwam er via Thiago Alcantara. Nadien kon Sevilla geen vuist meer maken, waardoor het voor de Spanjaarden heel erg moeilijk zal worden.

Poll: Zijn de twee halve finalisten nu al bekend?