Deze Belgische eersteklasser liep Mohamed Salah mis: "Ik durfde niet"

Deze Belgische eersteklasser liep Mohamed Salah mis:
Woensdag 04 april 2018 - 07:42   I  

Mohamed Salah maakt dit seizoen het mooie weer bij Liverpool, en de Egyptenaar is bijgevolg een kanshebber om Speler van het Jaar in de Premier League te worden. En zeggen dat het Egyptische dribbelwonder evengoed in België had kunnen belanden...

Zo kwam Gazet van Antwerpen te weten dat Lierse, dat met gewezen eigenaar Maged Samy een Egyptenaar als baas had, in het verleden even geïnteresseerd was in Salah. Maar door de hevige concurrentiestrijd moesten De Pallieters zich toen gewonnen geven. En zo speelde Salah uiteindelijk nooit in België.

“Toen we Salah naar Europa wilden brengen, was er interesse van verschillende Belgische clubs”, klinkt het bij monde van het makelaarsbureau Spocs, dat Salah in Egypte ontdekte. Spocs heeft enkele spelers bij Anderlecht... “Goed geprobeerd, maar we gaan geen namen prijsgeven. Dat je gehoord hebt dat Lierse een van die Belgische clubs was? (lacht) Als je dat hoorde, zal het wel kloppen, zeker?"

Al was het snel duidelijk dat Lierse geen schijn van een kans maakte. "In 2012 zaten ook de Egyptische topclubs achter hem aan en hadden we zelfs een optie in de Bundesliga", klinkt het nog bij Spocs. "Alleen speelde FC Basel het kortst op de bal. Salah trainde er op proef en op het einde van die stage speelde hij met de U23 van Egypte een oefenwedstrijd tegen Basel. (lacht) Hij viel na rust in en scoorde twee keer.” Een maand later stond Salahs handtekening bij de Zwitserse topclub...

Samy: "Ik durfde niet toehappen"

Maged Samy, de voormalige Egyptische eigenaar van Lierse, bevestigt dat Salah destijds een optie was. “Hij werd ons aangeboden, maar ik durfde niet toe te happen toen hij beschikbaar was”, aldus Samy. “Zijn looneisen zijn nooit concreet besproken geweest, maar die zouden toch te hoog geweest zijn voor ons.”

TAGS  I  Lierse  I   Salah  I   FC Basel  I   Liverpool

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024