Mathijssen haalt uit naar Vanhaezebrouck: "Wat een flauw excuus!"

Mathijssen haalt uit naar Vanhaezebrouck:
Woensdag 04 april 2018 - 08:00   I  

RSC Anderlecht kreeg tijdens zijn eerste wedstrijd in play-off 1 meteen een ferme tik van rechtstreekse concurrent AA Gent. Paars-wit verloor in eigen huis met 0-2. Analist Jacky Mathijssen ziet het somber in voor Hein Vanhaezebrouck en zijn spelers.

"Gent stond er tegen Anderlecht, maar op dit moment is geen enkele match makkelijker dan eentje tegen Anderlecht", opent Mathijssen in een gesprek met Het Belang van Limburg. "Dat is al de hele competitie zo. Zelden of nooit hoor je dat de ploeg die tegen paars-wit heeft gevoetbald niet goed speelde. Ze slagen er niet in om een andere ploeg slecht te laten voetballen. Dat is een enorm werkpunt. Al gaat Hein Vanhaezebrouck eerder van de eigen sterkte uit.”

“Maar als Anderlecht er niet in slaagt om beter te voetballen of de tegenstander slecht te laten spelen, dan wordt de tweede plaats een moeilijk verhaal", gaat Mathijssen verder. "Dat er te weinig kwaliteit zou zijn, vind ik een flauw excuus. Het is niet minder dan bij andere ploegen en het is je taak als trainer om iets op poten te zetten, ook al zit het niet in je principe-pakket."

Volgens Mathijssen deed René Weiler het lang zo slecht nog niet in het Constant Vanden Stockstadion. "Achteraf bekeken had René Weiler misschien beter de kwaliteiten van zijn groep en zijn spelers ingeschat en legt Vanhaezebrouck voor een aantal jongens de lat te hoog.”

Poll: Heeft Mathijssen gelijk?

TAGS  I  Mathijssen  I   Vanhaezebrouck  I   Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024