Club Brugge heeft goud in handen: 'Hij kan wat Witsel en De Bruyne kunnen'

Club Brugge heeft goud in handen: 'Hij kan wat Witsel en De Bruyne kunnen'
Woensdag 04 april 2018 - 08:19   I  

Club Brugge stevent dit seizoen af op de titel. Niets of niemand lijkt de geoliede machine van trainer Ivan Leko tijdens de play-offs nog iets in de weg te kunnen leggen. Eén van de quasi wekelijkse uitblinkers is Hans Vanaken. En bij blauw-zwart geloven ze dat hun spelmaker nóg beter kan.

Vanaken is bezig aan zijn beste seizoen sinds hij bij Club Brugge speelt. De aanvallende middenvelder scoort en laat scoren en is een onmisbare pion in het geheel van Leko geworden. Maar... Alles kan beter en dus gaan ze er in het Jan Breydelstadion van uit dat Vanaken nog een versnelling hoger kan schakelen.

"Het kan zelfs nog beter, vinden ze bij Club, mocht hij voor zichzelf de lat nog wat hoger leggen. Fysiek heeft hij als laatbloeier - tenslotte zit hij nog maar vijf jaar in eerste klasse nog een grote marge. Ondanks zijn lengte en zijn timing wint hij nog steeds ‘maar’ 51,8 procent van zijn luchtduels. Vorig seizoen was dat 56,7 procent, het seizoen daarvoor nog minder dan de helft. Er is al kracht bij, maar zijn progressiemarge schatten ze bij Club nog op tien procent", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Het weekblad maakt zelfs de vergelijking met twee Rode Duivels. "Wat Axel Witsel of Kevin De Bruyne kunnen, heeft Vanaken ook in zich, denken ze in Brugge. Op voorwaarde, zeggen ze, dat hij de lat voor zichzelf wat hoger legt. Ook en vooral op training. Leko huldigt immers het heilige principe dat je speelt zoals je traint. En daar is blijkbaar nog wat marge."

Poll: Kan Vanaken De Bruyne achterna?

TAGS  I  Vanaken  I   Club Brugge  I   Witsel  I   De Bruyne  I   Manchester City

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024