Anderlecht in de problemen: "Vanhaezebrouck heeft fouten gemaakt"

Anderlecht in de problemen:
Woensdag 04 april 2018 - 12:00   I  

Vanhaezebrouck werd enkele maanden geleden Anderlecht binnengedragen, zoals een hoofdman van de Galliërs die op zijn schild het gewone plebs komt begroeten. Maar de groter leider Vanhaezebrouck stelt voorlopig teleur en kreeg Anderlecht nog niet op het goede pad. Integendeel, het lijkt er zelfs op dat het knokken wordt voor paars-wit om plek 2 in de wacht te slepen.

Ludo Vandewalle is in zijn analyse dan ook niet mild voor Vanhaezebrouck. Ook hij ziet dat de Messias voorlopig nog niet kon brengen wat van hem werd verwacht. Volgens Vandewalle heeft Hein ook zelf fouten gemaakt, al zal hij dat niet snel toegeven.

"Hein Vanhaezebrouck begint wind te voelen en dat is logisch. Na zes maanden zien we nog altijd maar weinig patronen bij paars-wit. Hij kreeg als trainer SV Ingelmunster, SW Harelbeke, White Star Lauwe, KV Kortrijk en AA Gent aan het voetballen, maar bij Anderlecht lukt dat vooralsnog niet. Vanhaezebrouck heeft al fouten gemaakt. Hij hekelt, traditioneel bijna, de eigen met hun vertrouwen kampende spelers na een nederlaag. Hij doet uitspraken over de zwakte van zijn selectie die hij van zijn spelers niet zou pikken. Hij straalt geen warmte uit", aldus Vandewalle in Het Nieuwsblad.

"Nog niet afschrijven"

Toch mogen we Vanhaezebrouck nog niet afschrijven volgens Vandewalle. Anderlecht kent momenteel een moeilijke periode, maar dat is niet de schuld van Vanhaezebrouck. Anderlecht zit in een overgangsfase sinds de familie Vanden Stock de club heeft verlaten. Coucke (en Vanhaezebrouck) moeten nu even rustig de tijd krijgen om dit Anderlecht een nieuw gezicht te geven.

"Toch zou het fout zijn Vanhaezebrouck, nog steeds de beste tacticus onder de Belgische trainers, op deze zes maanden af te rekenen. Dit Anderlecht is niet meer het Anderlecht dat hij zes maanden geleden onder zijn hoede kreeg. De club gaat gebukt onder een identiteitscrisis. Zelfs de familie Vanden Stock heeft er de touwtjes niet meer in handen. De clubcultuur zal de komende tijd onder de nieuwe voorzitter Marc Coucke nog veranderingen ondergaan. Wij zien de rimpelingen, binnen de club zelf voel je de schokken."

Poll: Moet Vanhaezebrouck het vertrouwen krijgen van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024