Daarom maakt Deschacht opnieuw deel uit van A-kern Anderlecht

Daarom maakt Deschacht opnieuw deel uit van A-kern Anderlecht
Donderdag 05 april 2018 - 07:42   I  

RSC Anderlecht verraste woensdagvoormiddag vriend en vijand door aan te kondigen dat Olivier Deschacht zijn terugkeer maakt bij het eerste elftal. De ervaren rot vertoefde omwille van een negatieve houding anderhalve maand in de B-kern, maar is nu helemaal terug.

Dat Deschacht alsnog zou terugkeren, had niemand zien aankomen. "Het was een scenario waar niemand rekening mee had gehouden. De spelers niet, maar ook Deschacht zelf niet. Aan eerherstel dacht hij niet. Integendeel zelfs: omdat er letterlijk nul geïnteresseerde clubs belden, liet de verdediger in zijn entourage uitschijnen dat hij zou stoppen. Tot deze week dus", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Na de pijnlijke 0-2-nederlaag tegen AA Gent nam Vanhaezebrouck op maandagavond de tijd om meerdere supportersclubs te bezoeken. Toen daar vragen over de situatie van Deschacht kwamen, vertelde Vanhaezebrouck dat hij dacht aan een gesprek met het clubicoon. De reden was simpel: paars-wit is achterin op de sukkel - Kara is geblesseerd, Sá is simpelweg niet goed genoeg en Spajic haalt niet langer zijn niveau van vorig seizoen -, wat maakt dat Deschacht, die 447 competitiematchen op zijn teller heeft, defensief sowieso een meerwaarde kan bieden."

Keuze van Vanhaezebrouck, niét van Coucke

En dus besliste de coach van Anderlecht om Deschacht op te vissen. "Vandaar ook dat Hein, na overleg met zijn staf, deze week Deschacht opbelde om te praten. Voor Vanhaezebrouck geen evidente keuze: toen de trainer Deschacht midden februari naar de B-kern verwees omwille van zijn te negatieve houding, was het niet de bedoeling om de speler anderhalve maand later terug te roepen. Door de huidige sportieve malaise liep het evenwel anders."

Het was overigens Vanhaezebrouck, en niet Coucke, die de beslissing nam."In het onderhoud onder vier ogen gaf de coach, die naar verluidt niet onder druk is gezet door Marc Coucke en Luc Devroe, te kennen dat hij bereid was een streep te trekken onder het verleden. Tegelijk polste hij bij zijn ouderdomsdeken of die tijdens zijn verbanning lessen getrokken had. Toen Deschacht daar positief op antwoordde en meteen ook liet blijken dat hij gemotiveerd is om zijn ploegmaats te helpen, was de terugkeer een feit. Een beslissing die bij de spelers, die nauwelijks uitleg kregen, op gejuich onthaald werd: Deschacht ligt goed in de groep."

Poll: Zal Deschacht nog belangrijk zijn tijdens deze play-offs?

TAGS  I  Deschacht  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   Coucke

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024