Charleroi, Anderlecht en Gent? "Er gebeuren onwaarschijnlijke transfers"

Charleroi, Anderlecht en Gent?
Donderdag 05 april 2018 - 13:07   I  

Het is al wat geweest dit seizoen in de Belgische competitie. Trainers en spelers gingen van her naar der en van stabiliteit was er bij weinig clubs sprake dit seizoen. De voetbalwereld is tegenwoordig een wereld geworden van makelaars die vooral denken aan hun eigen agenda. En wie makelaar zegt in België, zegt meteen Mogi Bayat.

Voetbalmakelaar Nenad Petrovic kon in het verleden enkele mooie transfers realiseren, maar geeft er nu de brui aan. Hij kan zich niet meer vinden in de huidige gang van zaken en in een interview met Sport/Voetbalmagazine haalt hij nog eens stevig uit naar Mogi Bayat.

Volgens hem is het eigenlijk onvoorstelbaar wat Bayat allemaal mag en kan doen in België. Hij heeft een heel netwerk en strijkt torenhoge commissies op. Vaak passeert hij zelfs twee keer langs de kassa, zowel voor de inkomende als de uitgaande transfer. Volgens Petrovic heeft Bayat zelfs een mandaat van Anderlecht op het gebied van transfers.

"Onwaarschijnlijke transfers"

Nog clubs die ondertussen afhankelijk zijn geworden van Bayat zijn AA Gent en Charleroi. De invloed van Bayat is daar dan ook erg groot. "Er is een rechtstreekse lijn tussen Charleroi, Anderlecht en Gent, en Bayat is betrokken bij alle transfers, inkomende en uitgaande. Er gebeuren onwaarschijnlijke transfers en er circuleren bedragen die niemand kan begrijpen. Bij veel clubs is de naam van de makelaar belangrijker dan de kwaliteit van de speler. De aankoopoptie voor Kenny Saief bedraagt naar verluidt tussen drie en vier miljoen. Voor een speler die op de bank zat bij AA Gent! Ryota Morioka kost meer dan drie miljoen", aldus Petrovic.

"David Pollet is nog zo'n typisch voorbeeld van de lijn tussen Charleroi, Anderlecht en Gent. En Genk telde een dikke twee miljoen neer voor Sébastien Dewaest omdat Anderlecht Kara had gekocht voor vier miljoen. Wie was de grote winnaar van die transfer? Charleroi, dat in normale omstandigheden nooit zoveel geld zou gekregen hebben voor Dewaest."

Poll: Is de invloed van Bayat te groot aan het worden?

TAGS  I  Anderlecht  I   AA Gent  I   Charleroi  I   Bayat

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024