Vanhaezebrouck haalt uit naar VAR: "Dat is toch wel héél verbazingwekkend"

Vanhaezebrouck haalt uit naar VAR:
Donderdag 05 april 2018 - 15:36   I  

Vanhaezebrouck verloor afgelopen weekend met 0-2 tegen AA Gent en heeft die wedstrijd ook grondig geanalyseerd. Zijn ploeg maakte zelf zowel defensief als offensief enkele fouten, maar ook de wedstrijdleiding ging volgens Vanhaezebrouck in de fout. Er werd geen strafschop gefloten voor een overtreding op Spajic.

En daar stelt Vanhaezebrouck zich wel vragen bij, want iedereen had die fase gezien. "Iedereen heeft die fase gezien. De mensen van de radio, de mensen van de televisie en de journalisten van de geschreven pers hebben allemaal gezien dat het penalty was. Zelfs de scheidsrechtersbaas (Johan Verbist, nvdr.) heeft het gezien en toegegeven. Alleen die in het busje niet, want die vond het moeilijk om te zien. Als je het moeilijk vindt om te zien dan moet je de beelden laten bekijken door de scheidsrechter. Daarom is de VAR er", aldus Vanhaezebrouck.

"Verbazingwekkend"

Vanhaezebrouck weet dat die fase bepalend kon zijn, want dan had Anderlecht gelijk kunnen maken en dan krijg je toch een andere wedstrijd. Ook dat er geen vertraging kwam snapt Vanhaezebrouck niet. Daar stelt de trainer van paars-wit zich dan ook ernstige vragen over.

"Ik ben overtuigd dat hij ons een penalty had gegeven als hij de beelden had bekeken. Dan had het 1-1 kunnen zijn en dat verandert veel. Ik was blij voor de play-offs dat er VAR ging zijn op alle velden, maar niet op deze manier. Het is verbazingwekkend dat er geen vertraging was, die kwam pas vijf minuten later. Normaal moet die toch veel sneller komen, dat is ongelofelijk", aldus Vanhaezebrouck.

Poll: Had de videoref de beelden moeten laten bekijken?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   AA Gent

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024