Hein moet eruit: 'Coucke en Devroe willen deze succestrainer uit JPL'

Hein moet eruit: 'Coucke en Devroe willen deze succestrainer uit JPL'
Vrijdag 06 april 2018 - 06:35   I  

Marc Coucke begint stilaan zijn stempel te drukken op RSC Anderlecht. De nieuwe voorzitter van paars-wit zal manager Herman Van Holsbeeck zo snel mogelijk naar de uitgang begeleiden, terwijl zelfs de toekomst van trainer Hein Vanhaezebrouck aan een zijden draadje lijkt te hangen.

Al vanaf het eerste moment dat duidelijk werd dat Coucke Anderlecht zou overnemen werden er vraagtekens geplaatst bij de positie van Vanhaezebrouck. Coucke zou allesbehalve een grote fan zijn van de gewezen succestrainer van AA Gent. Toch benadrukte Coucke al snel dat hij geen problemen heeft met de mens en trainer Vanhaezebrouck. Dat bleek een leugentje om bestwil. Om de rust te bewaren.

Achter de schermen zijn Coucke en zijn rechterhand Luc Devroe nu immers al bezig met de opvolging van Vanhaezebrouck. La Capitale meldt dat Coucke en Devroe al contacten hebben gelegd met… Francky Dury. De huidige oefenmeester van Zulte Waregem zou de nieuwe trainer van paars-wit moeten worden. Er staat nog niets op papier, maar in de nabije toekomst zouden alle partijen mogelijk snel naar elkaar kunnen toegroeien.

Vorige zomer was Dury nog in beeld bij Club Brugge om Michel Preud’homme op te volgen, maar concreet werd de interesse uiteindelijk nooit. Dury wilde ook niet per se weg aan de Gaverbeek en in het Jan Breydelstadion kozen ze al snel voor Ivan Leko. Een gemiste kans voor Dury, die nog steeds hoopt op een nieuwe kans bij een Belgische topclub. Zijn passage bij AA Gent was immers geen succes.

Poll: Zou Dury een goede coach zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Dury  I   Anderlecht  I   Zulte Waregem  I   AA Gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024