"Eerlijk? Hij verdient het niet om met de Rode Duivels naar het WK te gaan"

Vrijdag 06 april 2018 - 10:45   I  

Het WK in Rusland nadert met rasse schreden. Het is nu al uitkijken geblazen naar de definitieve selectie die Roberto Martinez in mei moet samenstellen. Niet iedereen is even zeker van zijn plaats in de kern van de Rode Duivels. Als het van Vital Borkelmans afhangt, reist Leander Dendoncker alleszins niét mee naar Rusland.

"Eerlijk? Hij verdient het niet, op dit moment", vertelt Borkelmans in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Ik vind het jammer, want 't is een goeie jongen, maar je ziet dat hij wil forceren, dat de druk op hem te groot is - na elke wedstrijd staan de kranten vol over 'Dendoncker dit, Dendoncker dat', en dat is óók niet eerlijk: hij is máár een stukje van de puzzel."

Borkelmans merkt aan alles dat Dendoncker het moeilijk heeft om zijn beste niveau te halen. "Met alle respect... Leander beleeft een heel moeilijk seizoen. Hij zit in de spiraal waarin Anderlecht zich nu al tien maanden bevindt - in onzekerheid. Anderlecht heeft dit seizoen twee trainers gehad: de eerste, Weiler, die vond - terecht - dat zijn kern geen kwaliteit had en hij paste zich daar naar aan. De tweede, Hein, die vindt dat Anderlecht Anderlecht moet zijn, maar daar heeft hij de kwaliteit niet voor, en zo maakt hij het zichzelf moeilijk."

"Dan gaat hij 'schommelen' met Dendoncker - achteraan is zijn positie niet!", benadrukt Borkelmans. "Daarvoor is hij niet wendbaar genoeg. Je kúnt Leander achterin zetten, maar dan wel naast een ervaren leiderstype, genre Kompany."

Poll: Moet Dendoncker mee naar het WK?

TAGS  I  Dendoncker  I   Anderlecht  I   Rode Duivels  I   Borkelmans

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024