Deze kapitale fouten nekten Van Holsbeeck bij Anderlecht

Deze kapitale fouten nekten Van Holsbeeck bij Anderlecht
Vrijdag 06 april 2018 - 16:07   I  

Marc Coucke heeft de knoop doorgehakt en zoals verwacht beslist dat Herman Van Holsbeeck weg moet bij RSC Anderlecht. De manager wordt zonder pardon aan de kant geschoven. Waarom? Enkele kapitale fouten nekten Van Holsbeeck, zo blijkt nu.

Coucke was van meet af aan geen fan van Van Holsbeeck en duidde de manager van paars-wit begin februari al aan als grote schuldige voor de compleet geflopte transferperiode in januari. "Natuurlijk maakte Herman Van Holsbeeck fouten. Spelers (veel) te duur gekocht, schulden gemaakt, te veel naar één bepaalde manager - Mogi Bayat - geluisterd…", schrijft Het Nieuwsblad.

Toch heeft de krant ook begrip voor het beleid van Van Holsbeeck. "Noem ons eens één sportief directeur die geen fouten maakt. Tja…Het is ook niet zo dat KV Oostende schuldenvrij was onder het bewind van Marc Coucke en Luc Devroe. Integendeel. Maar als miljardair is Coucke wel altijd bij machte om die te dragen of zelfs kwijt te schelden. Dat was een voordeel bij KVO."

Het Nieuwsblad is dan ook van mening dat Van Holsbeeck meer respect zou moeten krigjen. "Sorry, maar Herman Van Holsbeeck verdiende een waardiger en mooier afscheid. Als er één iets is wat je hem niet kunt verwijten dan is het een gebrek aan inzet en toewijding. Vijftien jaar lang werkte hij hard voor Anderlecht. Het leverde hem 8 titels op, één beker en zowat om de twee seizoenen deed hij mee aan de Champions League. Zou zijn opvolger Luc Devroe over vijftien jaar eenzelfde palmares kunnen voorleggen? We hopen het. Devroe is ook een harde werker, een doorzetter en een bijter, maar simpel wordt dat niet."

Poll: Is het vertrek van Van Holsbeeck een goede zaak voor Anderlecht?

TAGS  I  Van Holsbeeck  I   Coucke  I   Anderlecht  I   Devroe

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024