Clement scherp voor Sa Pinto: "Moet je altijd doen"

Clement scherp voor Sa Pinto:
Vrijdag 06 april 2018 - 16:35   I  

Komend weekend staat de heruitgave van de bekerfinale op het programma. KRC Genk krijgt zaterdagavond het bezoek van Standard, maar Philippe Clement zit ondanks de verloren finale niet met revanchegevoelens. Al deelde hij tijdens zijn persconferentie wel een steekje onder water uit aan collega Ricardo Sa Pinto.

“Ik ben niet iemand die heel erg focust op revanche. Het is gewoon opnieuw een wedstrijd waarin we punten willen halen", tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van Clement. "Als je bezig bent met revanche, dan ben je enkel bezig met de tegenstander en niet met je eigen spel. Uiteraard willen we die wedstrijd winnen, maar of je nu wint of verliest, die beker gaan we niet meer krijgen. Dus het bekerverhaal is afgesloten voor mij, vanaf nu draait het enkel nog om de play-offs.”

Over een mogelijke terugkeer naar Standard van zijn goede vriend Michel Preud'homme, wilde Clement niet te veel uitweiden. "Daar ben ik niet mee bezig, want ik weet niet wat daar speelt. Is dat motiverend voor die spelers of demotiverend, ik weet het niet. Maar als coach zou ik het alleszins niet leuk vinden.”

"Altijd met de pers blijven praten"

Dat Sa Pinto niet meer met de pers wil praten, snapt Clement niet. “Ik denk niet dat de pers beslist wie er volgend seizoen trainer wordt van Standard. Ik vind dat je altijd met de pers moet blijven praten. Anders worden er verhalen over jou gemaakt en dat is vaak veel slechter. Als hoofdcoach moet je ook altijd de ambassadeur van je club zijn en praten met de pers hoort daar bij.”

Poll: Begrijp jij dat Sa Pinto niet meer met de pers praat?

TAGS  I  Clement  I   Sa Pinto  I   RC Genk  I   Standard

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022

maandag 5 december 2022