Denkt Anderlecht ook aan deze drie Nederlandse (top)coaches?

Denkt Anderlecht ook aan deze drie Nederlandse (top)coaches?
Vrijdag 06 april 2018 - 16:49   I  

Marc Coucke en Luc Devroe zouden van plan zijn om niet alleen manager Herman Van Holsbeeck, maar ook trainer Hein Vanhaezebrouck aan de kant te schuiven bij RSC Anderlecht. De naam van Zulte Waregem-coach Francky Dury weerklinkt al in de wandelgangen, maar het spreekt voor zich dat Coucke meer pistes bewandelt.

Dury reageerde op zijn wekelijkse persconferentie alvast op de geruchten omtrent een overstap naar Anderlecht. "Ik kreeg al veel vragen vanmorgen. Op de club vragen sommige mensen zich dan ook af wat er zal gebeuren, maar ik heb geen enkel contact gehad met Anderlecht", benadrukte Dury in Het Nieuwsblad.

Dat Dury alle contact met Anderlecht ontkent, is uiteraard logisch. Als de coach van Essevee effectief gepolst is geweest door Devroe, zal hij dat aan het begin van de play-offs niet wereldkundig maken. Uit respect voor Zulte Waregem en uit respect voor Anderlecht en Hein Vanhaezebrouck.

Nederlandse coaches liggen voor het rapen

Als Coucke straks beslist om Vanhaezebrouck na minder dan één seizoen aan de kant te schuiven, komt hij best met een goede opvolger op de proppen. En wat als het toch niet Dury wordt? Geen nood, want de Nederlandse coaches liggen dezer dagne voor het rapen. Zo zijn onder meer Peter Bosz (54, ex-Ajax en Dortmund), Frank de Boer (47, ex-Ajax, Internazionale en Crystal Palace) én Jaap Stam (45 ex-Ajax en Reading) momenteel vrij. Zou één van hen het zien zitten om Anderlecht met ingang vanaf volgend seizoen te trainen?

Poll: Wie moet volgens jou volgend seizoen trainer van Anderlecht zijn?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Anderlecht  I   Dury  I   Zulte Waregem  I   Ajax  I   de Boer  I   Stam  I   Bosz

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024