"Er is maar één ploeg die Club Brugge twéé keer achteruit kon duwen"

Vrijdag 06 april 2018 - 17:11   I  

Club Brugge staat er na amper één speeldag in de play-offs uitermate goed voor. En wat nog belangrijker: blauw-zwart hoeft het in play-off 1 niet eens op te nemen tegen zijn lastigste tegenstander van het seizoen.

"Er is maar één ploeg die ze twéé keer achteruit kon duwen: Antwerp", zegt Vital Borkelmans in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Herinner je je de wedstrijd óp Club? Toen heeft Antwerp ze in het laatste kwartier echt tegen hun doel geplakt. Omdat het middenveld van Antwerp qua kracht kon strijden met het middenveld van Club. Ik heb dat niemand anders zien doen."

Ondanks het feit dat Club Brugge het na de jaarwisseling af en toe moeilijk had om wedstrijden te winnen, ziet Borkelmans het wel goed komen met zijn voormalige werkgever. "De centrale as van Club is zó sterk. Voor de defensie die machine die Nakamba is, Vormer, Vanaken... Dát is pas 'wauw'."

"Zij zijn de verdiende kampioen. Op één of twee uitzonderingen na, hebben ze in élke wedstrijd een pak kansen gecreëerd, zélfs toen ze daar eens het ene gelijkspel na het andere bij elkaar voetbalden. Als ze zondag winnen in Gent, dan zijn ze écht kampioen, hé", besluit Borkelmans.

Poll: Gaat Club Brugge kampioen worden?

TAGS  I  Club Brugge  I   Antwerp  I   Borkelmans

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024