Bewijzen deze gegevens dat Ronaldo de beste speler ter wereld is?

Bewijzen deze gegevens dat Ronaldo de beste speler ter wereld is?
Vrijdag 06 april 2018 - 17:40   I  

Dat Cristiano Ronaldo een absolute legende is, hoeven we u al lang niet meer te vertellen. Maar toch blijft de Portugese ster keer op keer de hele wereld verbazen. Nu zijn het de fysieke gegevens van de inmiddels 33-jarige Ronaldo die werkelijk iedereen met verstomming slaan.

Bij de Spaanse krant AS moeten ze onder de indruk geweest zijn van Ronaldo’s statistieken in 2018 en zijn ongelofelijke retrogoal in de Champions League tegen Juventus. En daarom gingen ze bij AS aan de slag en bekeken ze de fysieke gegevens van CR7. Die fysieke gegevens zijn – wat had u ook gedacht? – verbluffend. De resultaten van enkele bodyscans en fysieke testen wijzen uit dat Ronaldo de fysieke conditie van een 23-jarige bezit. En dat terwijl de vedette van Real Madrid begin februari zijn 33ste verjaardag vierde.

Maar er is nog meer. Ronaldo beschikt over een vetpercentage van 7%. Hij doet daarmee beter dan heel wat andere profvoetballers. Bij heel wat van zijn collega’s schommelt het gemiddelde vetpercentage vaak rond 10 à 11%. Ronaldo beschikt ook over 50% spiermassa, terwijl zijn collega’s vaak niet over de grens van 46% aan spiermassa geraken. En terwijl sommigen denken dat de snelheid van Ronaldo steeds meer aftakelt, liet hij in 2017 een maximumsnelheid van 33,25 km/uur noteren. Ter vergelijking: Leroy Sane, de snelste speler ooit (sinds de metingen) in de Premier League, haalde een maximumsnelheid van 35,48 km/uur.

Wie dacht dat Ronaldo al een tijdje over zijn top heen was, komt dus bedrogen uit. De fysieke gegevens van de aanvaller zijn verbluffend. En waarom zou hij, als zijn lichaam het toelaat, niet nog een jaar of vijf kunnen doorgaan op het allerhoogste niveau?

Poll: Is Ronaldo de beste speler ter wereld?

TAGS  I  Ronaldo  I   Real Madrid

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024