'Anderlecht 8 miljoen armer na ontslag Vanhaezebrouck'

'Anderlecht 8 miljoen armer na ontslag Vanhaezebrouck'
Zaterdag 07 april 2018 - 12:30   I  

Wat gebeurt er toch allemaal bij RSC Anderlecht? Het rommelt al een heel seizoen op het oefencomplex in Neerpede en in het Constant Vanden Stockstadion. Manager Herman Van Holsbeeck werd vrijdag door Marc Coucke aan de kant geschoven en het is goed mogelijk dat ook trainer Hein Vanhaezebrouck moet opkrassen.

De naam van Francky Dury circuleert al in de wandelgangen. De trainer van Zulte Waregem sprak in eerste reactie tegen dat hij al contact had met Anderlecht en ook bij paars-wit wuifden ze de geruchten vriendelijk weg. En toch speelt er achter de schermen wel degelijk wat...

Als Marc Coucke en Luc Devroe effectief van plan zijn om Vanhaezebrouck in te ruilen voor Dury, zou dat een dure vernieuwingsoperatie kunnen worden. Het Nieuwsblad berekende dat Anderlecht door het ontslag van Van Holsbeeck en de mogelijke trainerswissel zomaar eventjes 8 miljoen euro armer zou zijn.

Dure ontslagen

"De vraag is ook hoeveel geld Anderlecht wil spenderen om eventueel tabula rasa te maken binnen het oude bestuur en de trainersstaf. Als Van Holsbeeck zijn volledige ontslagvergoeding kan opeisen, kost dat dik 1,5 miljoen. Hein Vanhaezebrouck ligt met een goed onderhandeld contract nog vast tot 2020 met een jaarsalaris van circa 1,5 miljoen."

"Hein buitenwerken zonder compromis kost wellicht 3 miljoen, de ontslagen René Weiler moet dan weer nog worden betaald tot eind volgend seizoen en Dury zijn afkoopclausule (3 miljoen euro, nvdr.) is allesbehalve goedkoop. Als het niet meezit, klimmen de kosten voor zo’n vernieuwingsoperatie al snel richting 8 miljoen euro."

Poll: Moet Anderlecht Vanhaezebrouck ontslaan?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke  I   Vanhaezebrouck  I   Van Holsbeeck  I   Dury  I   Weiler

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024