Sonck verklapt opmerkelijke anekdote over Ibrahimovic

Sonck verklapt opmerkelijke anekdote over Ibrahimovic
Zaterdag 07 april 2018 - 13:47   I  

Wesley Sonck speelde destijds bij Ajax nog samen met een piepjonge Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse aanvaller is altijd al excentriek geweest, maar Sonck kon naar eigen zeggen goed opschieten met Zlatan.

"Ik heb me wel goed geamuseerd met hem", vertelt Sonck in Het Nieuwsblad. "Op een dag moest ik voor een Nike-event naar Brussel. Ik had in die tijd een Alfa Romeo van de club. Zlatan bolde rond in een Porsche Turbo. Half voor de grap vroeg ik hem of ik zijn bakske mocht lenen. Mijn woorden waren nog niet koud of de sleutel vloog al mijn richting uit…. En hij scheurde weg met mijn Alfa."

Het valt Sonck op dat alle Ajax-Belgen het destijds goed konden vinden met Ibrahimovic. "Wij Vlamingen waren vrij rustig en onderdanig, dat kon hij wel pruimen. Het contrast met de mondige Nederlanders was enorm. Hij nam ook geen blad voor de mond."

"In zijn boek blikt hij ook terug op die periode. Na een interland met Zweden tegen Nederland had hij zogezegd ploegmaten Heitinga en Van der Vaart geblesseerd. Het zat helemaal scheef op dat moment. In de eetruimte op Ajax stond hij plots recht om te melden dat als Van der Vaart nog zou spelen, dat hij dan afhaakte. Zo was hij wel", besluit Sonck.

TAGS  I  Sonck  I   Ibrahimovic  I   Ajax

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024