"Het was voor mij niet prettig bij Club Brugge, ik ben blij dat ik weg kon"

Zaterdag 07 april 2018 - 14:22   I  

Hij kwam één seizoen uit voor Club Brugge en speelde enkele prima wedstrijden, maar toch besliste het bestuur van blauw-zwart vorige zomer om Ricardo van Rhijn door te sturen. Tegenwoordig komt de Nederlander op uitleenbasis uit voor AZ Alkmaar, en daar voelt hij zich beter in zijn sas.

Hoewel van Rhijn lang niet altijd aan spelen toekomt bij AZ, voelt hij zich goed in de Eredivisie. “Ik ben blij dat ik terug in Nederland ben. Zeker gezien de situatie waarin ik zat, ben ik blij dat ik weg kon bij Brugge", vertelt de rechtsachter. "Het was voor mij niet dusdanig prettig, dat ik daar wilde blijven. Automatisch ben ik dan ook dicht bij familie en vrienden, want de afstanden zijn nu wat makkelijker te overbruggen.”

“Mijn gedachten over AZ, de structuur, de club en het type voetbal dat er gespeeld wordt, heeft me niet teleurgesteld. Dat is positief. Natuurlijk had ik liever een grotere rol gespeeld tot dusver. Daar ben ik dan ook niet tevreden over", geeft van Rhijn eerlijk toe.

Frustraties

Al weet de verdediger waarom hij nog niet belangrijk kon zijn voor AZ. “Ik kwam een paar dagen voor het sluiten van de transferwindow over van Club Brugge. De ploeg was op dat moment al een paar wedstrijden onderweg. Ik had ook nog wat tijd nodig om überhaupt wedstrijdfit te raken. Dan kom je niet direct in aanmerking voor een basisplek. Nu zijn we een hele tijd verder en heb ik niet het aantal duels gespeeld, dat ik voor ogen had. Dat frustreert wel, ja.”

Poll: Had van Rhijn meer kansen moeten krijgen bij Club Brugge?

TAGS  I  Van Rhijn  I   Club Brugge  I   AZ

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024