Vleminckx: “Indien geen leuke club zich meldt, stop ik”

Vleminckx: “Indien geen leuke club zich meldt, stop ik”
Woensdag 26 oktober 2016 - 18:30   I   door Redactie

Bjorn Vleminckx speelt nu bij Antwerp. Hij kwam over van Turkije omdat hij graag weer dichter bij huis wilde voetballen. De spits doet in Sport/Voetbalmagazine een opvallende onthulling.

Vleminckx dacht immers aan stoppen. “Tijdens de onderhandelingen met Antwerp ging het hoogstens twintig procent van de tijd over het financiële”, zegt de aanvaller. “Ik wilde vooral dicht bij huis voetballen en weer groeien als voetballer. En ik wilde ook weer met plezier naar de training komen, want dat was ik in Turkije wat kwijtgeraakt. Ik dacht: voetbal ik nog wel graag?”

“Ik overwoog echt om te stoppen met voetballen. Ik was klaar met Turkije, want het was duidelijk dat ik bij Göztepe een seizoen bij de reserven zou spelen. Ik dacht: als ik geen leuke club in de buurt vind, stop ik misschien beter met profvoetbal en zak ik af naar de lagere reeksen. Eerste amateur of nog lager. Maar toen klopten er toch een paar leuke clubs aan – KV Mechelen was eveneens geïnteresseerd.”

Uiteindelijk werd het Antwerp. Daar is hij intussen wel op de bank beland. Trainer John Bico gooide hem uit de ploeg voor de wedstrijd tegen Lommel United.

TAGS  I  Antwerp  I   Bjorn Vleminckx

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024