Weergaloze Messi loodst Barcelona naar de zege

Zaterdag 07 april 2018 - 22:35   I   door Redactie

Lionel Messi heeft Barcelona in zijn eentje naar de overwinning geloodst. Barça won met 3-1 van Leganes en de Argentijn maakte alle doelpunten. Thomas Vermaelen speelde een sterke wedstrijd.

Messi begon met een schitterende vrije trap en niet veel later scoorde hij op aangeven van Coutinho. Daarna stokte het bij Barcelona en Leganes kwam na de rust terug in de wedstrijd. Het was El Zhar die halverwege de tweede helft de 2-1 scoorde.

Bij Barça hadden Piqué en Iniesta rust gekregen. Daardoor mocht Vermaelen ook nog eens in de basis starten. De Rode Duivel deed het voortreffelijk. Kort voor het einde nam Messi met zijn derde overigens alle twijfels weg: 3-1. Barcelona blijft stevig aan de leiding, met twaalf punten meer dan Atlético Madrid. De ploeg van Diego Simeone heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld.

Poll: Kan Barcelona de titel nog mislopen?