Coach uit JPL maakt steeds meer indruk: "Zulke trainers komen het verst"

Coach uit JPL maakt steeds meer indruk:
Zondag 08 april 2018 - 12:59   I  

Club Brugge mag dan wel aan de leiding prijken in de Jupiler Pro League, toch mag ook het parcours van AA Gent gezien worden. Bij het ontslag hing de ploeg in de grijze middenmoot, maar onder leiding van Yves Vanderhaeghe veroverde Gent nog een plaats in play-off 1 en is de tweede plaats het nieuwe doel.

Aimé Anthuenis steekt dan ook een pluim op de hoed van Vanderhaeghe. “Na één derde van de reguliere competitie stonden De Buffalo’s onderaan het klassement. Met de aanstelling van Yves Vanderhaeghe vonden heel wat spelers hun zelfvertrouwen terug. Ze speelden het in enkele maanden klaar om bij de top drie aan te sluiten. Voor een groot deel het werk van de coach die met een duidelijk tactisch uitpakt”, merkt Anthuenis op in De zondag.

“De basis? Spelers op hun beste positie laten spelen”, gaat de ex-bondscoach verder. “Een positieve sfeer creëren en vooral uitgaan van het talent van de spelers. Ik vind dat Yves Vanderhaeghe nog altijd te weinig gewaardeerd wordt door de media. Men vergeet dat low profile trainer op termijn dikwijls het verst komen.”

Als het op de spelers aankomt, is Anthuenis helemaal weg van jongens als Simon en Kalu. “De sterke Gentse punten zijn de twee flanken: Simon en Kalu. Door hun rushes en dribbels zijn ze in staat om de defensieve organisatie van Club  te omzeilen”, voorspelt de gewezen succescoach van onder meer KRC Genk en Anderlecht.

Poll: Is Vanderhaeghe een onderschatte trainer?

TAGS  I  AA Gent  I   Vanderhaeghe  I   Anthuenis

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024