Haalt Anderlecht Dury voor lagere prijs weg bij Zulte Waregem?

Haalt Anderlecht Dury voor lagere prijs weg bij Zulte Waregem?
Zondag 08 april 2018 - 13:08   I  

Is Hein Vanhaezebrouck aan zijn laatste maanden bij RSC Anderlecht bezig? Het is goed mogelijk. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Marc Coucke en Luc Devroe van plan zijn om de huidige trainer in te ruilen voor Francky Dury.

Het was de Franstalige krant La Capitale die eerder deze week de bal aan het rollen bracht. Volgens hen heeft Devroe al een eerste keer geïnformeerd bij Dury of die het zou zien zitten om na het einde van dit seizoen over te stappen naar Anderlecht. Alle betrokken partijen spraken de geruchten later tegen, maar het is zeker: achter de schermen speelt er op zijn minst iéts.

Als Coucke zijn zinnen op Dury heeft gezet, dan zal de kersverse voorzitter van paars-wit er alleszins alles aan doen om de 60-jarige trainer naar Brussel te halen. De vastgelegde afkoopsom in het contract van Dury kan wel nog een struikelblok vormen. Geïnteresseerde clubs moeten immers 3 miljoen euro op tafel leggen om de coach weg te halen aan de Gaverbeek.

Maar ook daar zou Coucke iets kunnen op vinden. Zulte Waregem huurt dit seizoen enkele talenten van Anderlecht, en die zouden straks mogelijk een belangrijke rol kunnen spelen in de (eventuele) onderhandelingen over Dury. Als Coucke bereid is om pakweg Idrissa Doumbia of Aaron Leya Iseka naar Essevee te laten gaan, is het bestuur van de fusieclub mogelijk bereid om de vraagprijs voor Dury te laten zakken.

Poll: Zou Dury een goede coach zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Dury  I   Zulte Waregem  I   Anderlecht  I   Coucke  I   Devroe  I   Doumbia  I   Leya Iseka

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024