Trekt Preud'homme via Standard naar... De Rode Duivels?

Trekt Preud'homme via Standard naar... De Rode Duivels?
Zondag 08 april 2018 - 13:55   I  

Er is de jongste tijd heel wat te doen omtrent Michel Preud'homme. De Luikse oefenmeester geniet momenteel nog van een sabbatjaar, maar het staat nu al vast dat we MPH volgend seizoen terug zien in de voetbalwereld. Als trainer of als bondscoach? Dat is en blijft dé hamvraag.

De voorbije dagen en weken werd het steeds duidelijker: Preud'homme moet en zal de nieuwe trainer van Standard worden. Voorzitter Bruno Venanzi heeft zijn goede vriend Preud'homme al gepolst en die zou gecharmeerd zijn door het voorstel. De gewezen succescoach van Club Brugge zou op Sclessin manager naar Engels model kunnen worden, iets wat hem enorm aanspreekt.

Preud'homme zou momenteel al bezig zijn met het samenstellen van zijn toekomstige technische staf. Zo zou de Luikenaar Emilio Ferrera (Anderlecht), Marc Grosjean (Union) en Jan Van Steenberghe (ex-Club Brugge) meenemen naar Standard.

Via Standard naar de Rode Duivels?

Als Preud'homme voor Standard kiest, dan is het uitgesloten dat hij na het WK in Rusland bondscoach van de Rode Duivels wordt. Ook later wordt dat moeilijk. In het contract van Preud'homme bij Standard zal immers geen 'Rode Duivels-clausule' worden opgenomen. Hij kan dus niet zomaar weg als de KBVB plots geïnteresseerd zou zijn. Als Preud'homme voor Standard kiest, is dat een keuze op de lange termijn. De kans dat MPH ooit nog bondscoach wordt, is dus erg klein.

Poll: Is Preud'homme de juiste trainer voor Standard?

TAGS  I  Preud'homme  I   Club Brugge  I   Standard  I   Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024