Vandenbempt haalt keihard uit: "Eigenwijze ref die erg matig seizoen fluit"

Vandenbempt haalt keihard uit:
Maandag 09 april 2018 - 13:44   I  

Niet alleen voor de Belgische clubs is de spanning in play-off 1 te snijden, maar ook de scheidsrechters staan onder zware druk. Zij worden gelukkig geholpen door de VAR, maar ook met de videoref lijken discussies en foute beslissingen onvermijdbaar. Ook dit weekend gingen ref en VAR met heel wat aandacht lopen.

Zo was Alexandre Boucaut kop van jut na de wedstrijd tussen Charleroi en Anderlecht. De scheidsrechter zag een overtreding op Teodorczyk in de zestien en legde de bal op de stip. De videoref kwam niet tussen en gaf hem dus gelijk, al zijn heel wat analisten het niet eens met die beslissing. Sommigen zagen zelfs eerder een fout van de Pool.

Vandenbempt is dan ook erg schep in zijn analyse voor Boucaut. "In dit concrete geval had Boucaut toch even gewoon de beelden moeten checken. Dan kan hij nog altijd bij zijn beslissing blijven, maar was de woede bij Charleroi er natuurlijk niet geweest of toch veel minder, omdat hij was gaan kijken naar de beelden en dan beslist had. Helaas is Boucaut een eigenwijze scheidsrechter die aan een zeer matig seizoen bezig is. Dat kan iedereen overkomen. Maar toch, ondanks alles: lang leve de VAR", aldus Vandenbempt voor Sporza.

VAR doet het goed

Volgens Vandenbempt doet de VAR het deze play-offs wel goed in het algemeen. "De VAR heeft toch al echt zijn nut bewezen, zoals in Genk bij die afgekeurde goal voor Standard. Goed teamwork ook daar, door vooraf af te spreken niet te snel te vlaggen en het spel stil te leggen bij twijfel over buitenspel, de fase te laten doorgaan en daarna eventueel te corrigeren, zoals het geval was. Dat is goed gedaan, vind ik."

Poll: Fluiten de scheidsrechters in play-off 1 goed?

TAGS  I  Anderlecht  I   Charleroi  I   Vandenbempt

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024