Rode Duivel maakt indruk: "Hij verdient zijn kans bij de nationale ploeg"

Rode Duivel maakt indruk:
Maandag 09 april 2018 - 15:54   I  

Er zijn heel wat Belgen die furore maken in het buitenland. Dit weekend scoorde Michy Batshuayi voor Dortmund en ook Divock Origi pakte eindelijk nog eens uit met een klasseflits. Eerst kon hij zijn tegenstander poorten en nadien pakte hij uit met een gemeten voorzet.

Zo kon Wolfsburg met 0-2 gaan winnen op het veld van Freiburg. Maar daar had Wolfsburg ook Koen Casteels voor nodig. De doelman speelde een ijzersterke wedstrijd en werd bedolven onder de lof door zijn coach. Bruno Labbadia. Die was erg tevreden over de prestatie van de 25-jarige doelman.

“Als je met hem samenwerkt, merk je nog beter wat een goede keeper hij eigenlijk is”, sprak Labbadia volgens HLN. “Hij heeft veel van de kwaliteiten die je nodig hebt om een topkeeper te zijn. Hij is sterk op zijn lijn en heeft de moed om bij hoge ballen uit zijn kooi te komen. Ik verwacht dat ook van hem en heb hem gezegd dat als hij zo’n hoge bal mist, ik de schuld op mij neem. Ik vind het super dat hij dat in praktijk brengt. Het helpt ons enorm vooruit tegen teams als Schalke 04 en Freiburg die sterk zijn op stilstaande fases.”

Rode Duivels

Casteels hoort steeds bij de selectie, maar kan geen speelminuten afnemen van Courtois en Mignolet. Daar wordt het stilaan tijd voor volgens Labbadia, die denkt dat Casteels er klaar voor is. “Hij heeft zeker een kans bij de nationale ploeg. Niet alleen om erbij te zijn, maar ook om een van die twee voorbij te steken. Het zou hem helpen, mochten we wat hoger in de rangschikking staan.”

Poll: Zou u Casteels eens speelminuten gunnen?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Casteels  I   Wolfsburg

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024