Anderlecht en AA Gent krijgen groot voordeel in PO1, Club Brugge heeft pech

Anderlecht en AA Gent krijgen groot voordeel in PO1, Club Brugge heeft pech
Maandag 09 april 2018 - 21:48   I  

Anderlecht, AA Gent en Club Brugge vormen voorlopig de top 3 en de kans is groot dat de drie clubs ook op het einde van play-off 1 nog in die top 3 zullen staan. Al zijn er natuurlijk met Racing Genk, Charleroi en Standard ploegen die maar al te graag punten willen afsnoepen van de drie clubs.

Standard mag het nu opnemen tegen AA Gent, Anderlecht en Club Brugge en staat dus voor een erg moeilijk drieluik. De wedstrijd tegen Anderlecht staat op Sclessin met stip aangeduid, terwijl Standard, hopend op plek 2 en de Champions League, AA Gent maar al te graag voorbij wil steken.

Toch kan Standard niet op volle kracht spelen tegen beide ploegen. Het mist namelijk Luyindama, die na de charge op Seck geschorst is voor 2 wedstrijden. Standard heeft die straf ook aanvaard. Dat Luyindama trouwens erg belangrijk is voor Standard wordt duidelijk door de cijfers.

Sterker met de Congolees

Standard is beduidend sterker met Luyindama in de Luikse defensie. Pas op speeldag 6 stond Luyindama in de basis bij Standard, maar zijn inbreng loonde meteen. In de eerste 10 wedstrijden met Luyindama in de basis kreeg Standard maar 7 doelpunten tegen. In de eerste 5 wedstrijden zonder Luyindama kreeg Standard er maar liefst 11 om de oren. Een groot verschil dus.

Nadien werd ook duidelijk dat de grote, sterke Luyindama ook nog aardig kon voetballen, waardoor die al snel incontournable werd. Ondanks zijn fysieke speelstijl viel ook de kaartenlast van de verdediger mee. Hij zat dit seizoen maar één schorsingsdag uit na twee gele kaarten. Standard speelde die wedstrijd zonder Luyindama tegen Charleroi trouwens 1-1 gelijk.

Tegen Club Brugge wel

Tegen Club Brugge zal Luyindama wel meespelen. Anderlecht en AA Gent krijgen zo plots een groot voordeel ten opzichte van blauw-zwart, dat het dus wel moet opnemen tegen Luyindama. Afwachten of de afwezigheid van Luyindama zwaar zal doorwegen of niet.

Poll: Zal de afwezigheid van Luyindama een rol spelen?

TAGS  I  Standard  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   AA Gent  I   Luyindama

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024