Joos neemt het op voor Luyindama: "Standard moet in beroep gaan!"

Joos neemt het op voor Luyindama:
Maandag 09 april 2018 - 23:26   I  

Racing Genk kon dit weekend met 1-0 winnen tegen Standard en nam op die manier revanche voor de verloren bekerfinale. In de wedstrijd zelf nam Luyindama, de Congolese verdediger van Standard, dan weer zelf revanche op Ibrahima Seck, die zelf stevig ingevlogen kwam met zijn elleboog.

Die revanche kan Luyindama zal nu wel gaan beklagen, want het Bondsparket stelt nu een minnelijke schikking voor van maar liefst 3 wedstrijden schorsing (waarvan één met uitstel). Geen milde straf dus, al kwam Luyindama wel erg driest ingevlogen.

Standard en Luyindama hebben besloten om het voorstel van het Bondsparket te aanvaarden. Dat betekent dus dat hij tegen AA Gent en Anderlecht er niet bij zal zijn. Luyindama is een belangrijke schakel achterin bij Standard.

"Standard moet in beroep gaan"

In Extra Time werd die fase besproken en Filip Joos nam het op voor Luyindama en vond het ook vreemd dat Standard niet in beroep ging. Hij snapt niet dat Seck zonder straf ontsnapt terwijl Luyindama twee belangrijke wedstrijden zal missen.

"Het is ongelofelijk dat Standard akkoord gaat met die twee speeldagen schorsing. Dat vind ik ongelofelijk knap. Wij zitten hier altijd te zeggen dat iedereen altijd in beroep gaat en nu doet Standard dit. Wat er gebeurt vooraf en die krijgt geen straf, u (wijst naar Louwagie) zou in beroep gaan", aldus Joos.

Poll: Moest Standard in beroep gaan?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk  I   Luyindama

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024