Genk krijgt gouden transfertip: "Zo iemand moeten ze halen"

Genk krijgt gouden transfertip:
Dinsdag 10 april 2018 - 09:46   I  

KRC Genk won tijdens het voorbije weekend met het kleinste verschil van Standard, maar toch is er nog steeds ruimte voor verbetering. Dat is ook Jacky Mathijssen opgevallen. De gewezen trainer van onder meer STVV, Club Brugge en OH Leuven geeft Genk zelfs een gouden transfertip: "Haal een targetspits."

“Genk heeft dit weekend gedaan wat het moest doen", steekt Mathijssen van wal in Het Belang van Limburg. "Ze kwamen van drie verliesmatchen (Gent, de bekerfinale en Club Brugge op de openingsspeeldag van play-off 1, nvdr.) en hebben een aantal goede dingen uit die wedstrijden meegebracht. Ik had wel niet het gevoel dat dit het beste Standard was. Het leek alsof de Rouches zich al voetballend kwamen excuseren voor de gewonnen bekerfinale. Maar goed, je moet toch nog winnen en dat heeft Genk verdiend gedaan.”

“Gelukkig werden ze geholpen door de tv-beelden", gaat de analist verder. "Je wordt beloond en gestraft om de manier waarop je reageert. Clement reageerde de week ervoor goed toen hij zei dat de videoref terecht een strafschop toekende aan Brugge. Ook dit was een juiste beslissing van de arbitrage. Nu wacht een lastige verplaatsing naar Charleroi. Niet de meest favoriete tegenstander van Genk, maar als je Europees voetbal wil halen moet je daar gaan winnen.”

Targetspits nodig

Toch ziet Mathijssen een probleem bij Genk. Volgens de ex-doelman moeten de Limburgers veel en veel dodelijker voor doel worden. “Genk zal efficiënter moeten worden. Ze hebben verschillende mogelijkheden voor de spitspositie: Samatta, Karelis en Ingvartsen. Soms kan je er ook te veel hebben."

"Ik denk dat veel spelers bij Genk gebaat zouden zijn met een targetspits. De types die ze nu hebben zijn eerder voor het tweespitsensysteem. Een spits heeft twee opdrachten. 1. Scoren en 2: zorgen dat de mensen rondom hem beter worden. Met een balvaste targetman zouden jongens als Pozuelo en Trossard beter uit de verf komen.”

Poll: Heeft Genk een targetspits nodig?

TAGS  I  RC Genk  I   Mathijssen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024