'Het is zeker: deze toptrainer volgt Emery op bij PSG'

'Het is zeker: deze toptrainer volgt Emery op bij PSG'
Dinsdag 10 april 2018 - 09:14   I  

Unai Emery is nu écht wel aan zijn laatste wedstrijden bezig als trainer van Paris Saint-Germain. De Spaanse oefenmeester is het vertrouwen van zijn bestuur kwijt en zal na afloop van dit seizoen bedankt worden voor bewezen diensten. Zijn opvolger staat al klaar en luistert naar de Thomas Tuchel.

Verschillende trainers werden de voorbije weken en maanden in verband gebracht met een overstap naar PSG, maar volgens de toonaangevende Franse sportkrant L'Équipe bestaat er geen twijfel meer over: Tuchel wordt de nieuwe T1 van PSG. Hij zette reeds zijn handtekening onder een (voor)contract van twee seizoenen. Bij de Parijse topclub wachten ze nu enkel nog het juiste moment af om het nieuws wereldkundig te maken.

Tuchel zit sinds het einde van vorig seizoen zonder job. De Duitser werd toen ontslagen bij Borussia Dortmund, dat hij wel naar de eindzege in de beker leidde. Omwille van een verschil in visie besliste Dortmund evenwel om de samenwerking met Tuchel stop te zetten.

De 44-jarige Tuchel genoot ook interesse van Bayern München, Chelsea en Arsenal, maar verkiest dus een overstap naar de Franse hoofdstad. Tuchel moet vanaf volgend jaar proberen om PSG naar de eindzege in de Champions League te leiden.

Poll: Is Tuchel de juiste coach voor PSG?

TAGS  I  Tuchel  I   PSG  I   Borussia Dortmund  I   Chelsea  I   Bayern München  I   Arsenal

dinsdag 6 december 2022

maandag 5 december 2022

zondag 4 december 2022